PLA-55400 Innovaatiotoiminta ja tuotekehitys, 5 op
Product Developments and Innovations

Lisätiedot

Kurssi luennoidaan joka toinen vuosi. Lukuvuonna 2015-2016 ei ole suoritusta.

Vastuuhenkilö

Heli Aramo-Immonen

Opetus

Toteutuskerta Periodi Vastuuhenkilö Suoritusvaatimukset
PLA-55400 2016-01 2 Heli Aramo-Immonen
Marko Seppänen
Hyväksytysti suoritetut harjoitukset ja sähköinen tentti Exam järjestelmässä. Harjoitukset suoritetaan ryhmätyöskentelynä yrityksissä. Opiskelijat hakevat itse yrityksen, jossa työ tehdään. Teemaluentoihin valmistaudutaan lukemalla aiheeseen liittyvä tieteellinen julkaisu ennen luento-opetusta. Julkaisut ilmoitetaan kurssin alkaessa.

Osaamistavoitteet

Kurssin suorittanut opiskelija hallitsee innovaatiotoiminnan ja tuotekehityksen yleiset piirteet, osaa käyttää ja johtaa ideointi- ja innovointimenetelmiä eri innovaatiotyypeille, tunnistaa tuotekehitysprojektin erityisvaatimukset, hallitsee suojausmenetelmät ja tekijänoikeudet. Opiskelija harjaantuu kurssina aikana käyttämään ja arvioimaan menetelmien käytettävyyttä yritysympäristössä ja/tai harjaantuu suorittamalla innovaatioanalyysin yrityksessä. Osaamisperusteisessa opetussuunnitelmassa pääpaino on opiskelijassa ja hänen oppimistyössään. Opetussuunnitelma pohjautuu osaamistavoitteisiin, jossa tämän opintojakson tavoitteet kuvataan opiskelijan tavoiteltuna oppimistuloksina. Osaamistavoitteet esittävät tavoiteltua tilaa, jotka ilmaistaan tietoina, taitoina ja asenteina.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Peruskäsitteistö ja IPR oikeudet. 2. Innovaatiotoiminnan ja tuotekehityksen yleiset piirteet. 3. Ideointimenetelmät ja ideoinnin fasilitointi. 4. Innovaatiotyypit ja niiden kytkökset teknologia muutokseen, tuotemuutoksiin ja markkinointiin sekä liiketoimintaprosessien kehittämiseen. 5. Innovaatiomenetelmien soveltaminen yritysympäristössä.   1. Avoimet innovaatiot ja sosiaalisen median käyttö B2C ja B2B ympäristössä. 2. Innovaatioympäristön arviointi.   Omaan aikaisempaan työkokemukseen pohjautuva ydinsisällön ja täydentävän tiedon sovelluskohteiden löytäminen ja kyky kirjallisesti esittää nämä sovellukset esimerkkien avulla. 

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Lisätiedot Tenttimateriaali
Kirja   Managing Innovation, Integrating Technological, Market and Organizational Change   Tidd, J., Bessant, J.         Kyllä   
Luentokalvot             Kyllä   
Muu kirjallisuus   Alan journal artikkeleita         Artikkelit ilmoitetaan kurssin alkaessa.   Kyllä   



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
PLA-55400 Innovaatiotoiminta ja tuotekehitys, 5 op TETAP-5400 Innovaatiotoiminta ja tuotekehitys, 5 op  

Päivittäjä: Suominen Tiina, 13.04.2016