RAK-19000 Rakennustekniikan vaihtuva-aiheinen opintojakso, 2-15 op
Various Topics of Civil Engineering

Toteutuskerta RAK-19000 2017-01

Kuvaus

Maa- ja pohjarakenteiden vaihtuva-aiheinen opintojakso

Opetus

Periodi 1 - 4
Opetusmuodot
Vastuuhenkilö Pauli Kolisoja, Pirjo Kuula, Minna Leppänen

Arvosteluasteikko

Arvosteluasteikko on numeerinen (0-5)

Suoritusvaatimukset

Opintojakson huomioon ottaminen perus- ja jatko-opinnoissa edellyttää opintojakson kulloisenkin toteutuskerran mukaiseen ohjelmaan sisältyvien seminaariesitelmien pitämistä, toimimista muiden osallistujien pitämien seminaariesitelmien opponoijana sekä mahdollisten harjoitustehtävien ja tenttien hyväksyttyä suorittamista sekä vähintään 80% osallistumista opetustilaisuuksiin.

Kohderyhmät

DI- ja arkkitehtiopiskelijat , Jatkotutkinto-opiskelijat , Rakennustekniikka

Lisätietoja toteutuksesta

Vuonna 2017-2018 Aalto-yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto järjestävät yhteistyössä Uusiomaarakentamisen erikoisopintojakson UKI 2017-2018. Opintojakson suunnittelua ja käytännön järjestelyjä tukee valtakunnallinen UUMA2-ohjelma. Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä ja se on suunnattu sekä alalla jo työskenteleville ammattilaisille että ammattiainevaiheen yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille.
Opintojakso koostuu yhteensä kuudesta lähiopintopäivästä, jotka vuorottelevat Pasilan virastotalon ja Tampereen välillä. Jokainen lähiopetuspäivä on jaettu kahteen teemaan, joiden sisältö rakentuu toisiaan tukien. Opintojaksoon sisältyy ryhmätyönä tehtävä suunnitteluharjoitus sekä mahdolliset excursiot Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. UKI-erikoisopintojakso on maksullista muille kuin alan perustutkintoa suorittaville yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Opiskelijoille tarjotaan matkaliput Pasilassa olevina luentopäivinä.
Lähipäivät ovat 14.9.17 Tampere, 19.10.17 Pasila, 23.11.17 Tampere, 17.1.18 Pasila, 15.2.18 Tampere ja 10.4.18 Pasila.
Maksuttomien opiskelijapaikkojen määrä on rajoitettu ja riippuu muiden oppilaitosten osallistujien määrästä. Valintaperusteena on opintojen etenemisvaihe ja opintojakson soveltuvuus opiskelijan opintokokonaisuuteen. Valituille opiskelijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ennen koulutuksen alkua.