PLA-55400 Innovaatiotoiminta ja tuotekehitys, 5 op
Product Developments and Innovations

Lisätiedot

Opintojakso on tarkoitettu maisterivaiheen opiskelijoille, joilla on aiempi kandi- tai insinööritutkinto. Opintojakso toteutetaan monitieteisessä ympäristössä. Opintojakson toteutus on hybridi monimuoto-opetus. Luento-opetus toteutetaan sekä lähiopetuksena että videoidun luennon muodossa etäopetuksena. Opiskelija voi valita osallistumistapansa luento-opetukseen. Lisäksi opintojakso sisältää itsenäistä ja ryhmissä tapahtuvaa etäoppimista. Oppimista tuetaan Moodle-oppimisalustan avulla. Yritys- ja oppilaitosyhteistyötä tehdään innovaatiokilpailumuotoisena innovaatioharjoituksena.

Vastuuhenkilö

Anu Suominen, Heli Aramo-Immonen

Opetus

Toteutuskerta Periodi Vastuuhenkilö Suoritusvaatimukset
PLA-55400 2018-01 2 Marko Seppänen
Anu Suominen
Hyväksytysti suoritetut harjoitukset. Harjoituksia on yksilö- että ryhmätyönä ja niiden palautukset ovat aikarajattuja. Opintojaksolla on myös yksi pakollinen innovaatiokilpailumuotoinen innovaatiotyöpaja yhteistoteutuksena SAMKin ja yhteistyöyrityksen kanssa.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suorittanut opiskelija hallitsee innovaatiotoiminnan ja tuotekehityksen teoreettisia perus- ja avainkäsitteitä sekä innovaatiojohtamisen avainteorioita. Tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää innovaatiojohtamisen osana paitsi organisaation strategista johtamista, myös käytännön toimintaa. Opiskelija oppii käyttämään ja johtamaan ideointi- ja innovointimenetelmiä eri innovaatiotyypeille, tunnistamaan tuotekehitysprojektin erityisvaatimuksia, hallitsemaan suojausmenetelmiä ja tekijänoikeuksiin liittyviä näkökulmia. Opintojakson yritysyhteistyöosuudessa opiskelija harjaantuu käyttämään ja arvioimaan menetelmien käytettävyyttä todellisessa organisaatioympäristössä ja oppii olemaan osa suurempaa innovaatioekosysteemiä. Opiskelija oppii yhteiskirjoittamalla toisten opiskelijoiden kanssa muotoilemaan saamansa innovaatiotuotokset akateemisen empiirisen aineiston muotoon. Lisäksi opiskelija oppii esittämään tuotoksensa suullisesti ja keskustelemaan rakentavasti tuloksista. Opiskelija oppii tekemään yhteistyötä paitsi muiden opiskelijoiden, myös muiden organisaatioiden kanssa. Yhteistyö voi tapahtua sekä kasvokkain että virtuaaliympäristössä. Opiskelija oppii myös ilmaisemaan oppimaansa kirjallisesti oppimispäiväkirjan avulla.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. - Innovaatiotoiminnan perus- ja avainkäsitteet - Innovaatiojohtamisen avainteorioita - Innovaatiotoiminnan ja tuotekehityksen yleiset piirteet. - Ideointimenetelmät ja ideoinnin fasiilitointi. - Innovaatiotyypit ja niiden kytkökset teknologiamuutokseen, tuotemuutoksiin ja markkinointiin sekä liiketoimintaprosessien kehittämiseen. - Innovaatiomenetelmien soveltaminen yritysympäristössä.  - Avoimet innovaatiot ja sosiaalisen median käyttö B2C ja B2B ympäristössä. - Innovaatioympäristön arviointi.   IPR-oikeudet  

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Lisätiedot Tenttimateriaali
Kirja   Managing Innovation, Integrating Technological, Market and Organizational Change 2013 5th ed.   Tidd, J., Bessant, J.   978-1-118-36063-7       Ei   
Luentokalvot             Kyllä   
Muu kirjallisuus   Alan journal-artikkeleita         Artikkelit ilmoitetaan kurssin alkaessa.   Ei   



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
PLA-55400 Innovaatiotoiminta ja tuotekehitys, 5 op TETAP-5400 Innovaatiotoiminta ja tuotekehitys, 5 op  

Päivittäjä: Baggström Minna, 16.10.2018