PLA-55500 Projektiliiketoiminta, 5 op
Project Business

Lisätiedot

Opintojakso on tarkoitettu maisterivaiheen opiskelijoille, joilla on aiempi kandi- tai insinööritutkinto. Opintojakson toteutus on hybridi monimuoto-opetus. Luento-opetus toteutetaan sekä lähiopetuksena että videoidun luennon muodossa etäopetuksena. Opiskelija voi valita osallistumistapansa luento-opetukseen. Lisäksi opintojakso sisältää itsenäisiä ja ryhmissä tapahtuvia lasku- ja kirjoitusharjoituksia sekä lähi- että etäoppimisena. Opintojakson ryhmäharjoitustöistä kootaan ¿Project Masters¿ vuosijulkaisu. Oppimista tuetaan Moodle-oppimisalustan avulla. Oppimisympäristö on suunniteltu tukemaan konstruktiivista oppimista. Opintojaksosta suoriutuminen edellyttää opiskelijalta omaehtoista tutkivaa otetta sekä ryhmäharjoitustyön osalta yhteiskirjoittamiskykyä.

Vastuuhenkilö

Anu Suominen, Heli Aramo-Immonen

Opetus

Toteutuskerta Periodi Vastuuhenkilö Suoritusvaatimukset
PLA-55500 2018-02 4 Marko Seppänen
Anu Suominen
Hyväksytysti suoritetut harjoitukset.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa ennakoivaa tilinpäätöslaskentaa ja reaalioptiolaskentaa projektiliiketoiminnassa. Osaa suunnitella, johtaa ja resursoida projektiliiketoimintaa yrityksessä. Opiskelijalla on peruskäsitys erilaisten projektityyppien kustannusrakenteesta, ansaintalogiikasta ja liiketoiminnallisista edellytyksistä, sekä näkemys siitä, miten projekti tuottaa hyötyjä yrityksen liiketoiminnassa. Opiskelijalla on kansainvälisen projektiliiketoiminnan johtamisen ammatilliset perustiedot. (Osaamisperusteisessa opetussuunnitelmassa pääpaino on opiskelijassa ja hänen oppimistyössään. Opetussuunnitelma pohjautuu osaamistavoitteisiin, jossa tämän opintojakson tavoitteet kuvataan opiskelijan tavoiteltuna oppimistuloksina. Osaamistavoitteet esittävät tavoiteltua tilaa, jotka ilmaistaan tietoina, taitoina ja asenteina.)

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. 1. Peruskäsitteet ja virtuaalitiimissä toimiminen 2. Projektikulttuuri ja kansainvälinen projektiliiketoimintatoiminta 3. Ennakoiva talouden hallinta projektiliiketoiminnassa ja reaalioptiolaskennan perusteet sekä laskuharjoitukset 4. Projektisalkun hallinta, riskien hallinta ja sidosryhmien hallinta projektiliiketoiminnassa 5. Projektiliiketoiminnan mittarointi   Projektistandardit: ISO 10006 DMO GAPPS PMBOK IPMA Competence baseline Luottamuksen merkitys projektiverkostossa  Omaan aikaisempaan työkokemukseen pohjautuva ydinsisällön ja täydentävän tiedon sovelluskohteiden löytäminen ja kyky kirjallisesti esittää nämä sovellukset esimerkkien avulla. Kyky osoittaa tämä tietämys Projektimestarit Esseessä. 

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Harjoitustyöt ja laskuharjoitukset yhteispisteet arvostelu (1-5)

Arvosteluasteikko:

Arvosteluasteikko on numeerinen (0-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Lisätiedot Tenttimateriaali
Kirja   Project Management, Achieving Competitive Advantage 2. Edition (tai uudempi)   Jeffery K. Pinto   978-0-13-509755-7       Ei   
Kirja   projektiliiketoiminta   Artto, Martinsuo, Kujala   ISBN-13: 9789510314821     luentomonisteet ja muu opettajan valitsema aineisto   Ei   
Muu kirjallisuus           Opettajan valitsemat artikkelit   Ei   



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
PLA-55500 Projektiliiketoiminta, 5 op TETAP-5500 Projektiliiketoiminta, 5 op  

Päivittäjä: Baggström Minna, 16.10.2018