PLA-53210 Tutkimusmetodologia, 5 op
Research Methodology

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan yhteistyössä TTA-15091 Tutkimusmetodologia kanssa, Opintojakso soveltuu vain tutkinto-opiskelijoille

Vastuuhenkilö

Marko Seppänen, Sami Hyrynsalmi, Anu Suominen, Rainer Breite

Opetus

Toteutuskerta Periodi Vastuuhenkilö Suoritusvaatimukset
PLA-53210 2019-01 2 Sami Hyrynsalmi
Harri Keto
Marko Seppänen
Anu Suominen
Suoritusvaatimukset ilmoitetaan viimeistään opintojakson käynnistyessä.

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on kehittää opiskelijoiden valmiuksia empiiristen diplomitöiden toteuttamiseksi tuotantotalouden ja tietojohtamisen alueilla. Kurssi valmentaa myös systemaattisen, perustellun ja analyyttisen selvitystyön tekemiseen tuotantotalouden ja tietojohtamisen alan asiantuntijatehtävissä. Kurssin käytyään opiskelija 1) osaa selittää, mitä tutkimuksen tekeminen on ja mitä se vaatii; 2) osaa luokitella tutkimusotteita, selittää niiden toteutustapoja, tunnistaa niihin liittyviä haasteita ja vertailla tutkimusotteiden eroja; 3) osaa luokitella empiirisen tutkimuksen menetelmiä, tunnistaa niiden sovelluskohteita, käyttötapoja ja rajoitteita; 4) osaa perustella tutkimuksessa käytettämiään rajauksia, tutkimuskysymyksiä ja -menetelmiä; 5) osaa valita tutkimukselleen soveltuvat tutkimusmenetelmät, analysoida tutkimusaineistoa ja soveltaa muutamaa menetelmää käytännössä.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. tutkimuksen suunnittelun, toteuttamisen, analyysin ja raportoinnin perusasiat      
2. vaihtoehtoiset tutkimusotteet ja -asetelmat sekä niihin liittyvät valinnat      
3. tuotantotalouden ja tietojohtamisen keskeiset tiedonkeruumenetelmät ja niistä saatavan aineiston analysointimenetelmät (esim. haastattelu, kysely, havainnointi, prosessin mallinnus, dokumenttien analysointi, interventio ja kokeellinen tutkimus)      

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Tentin arviointikriteerinä jaksolla käsiteltyjen tutkimusotteiden, -asetelmien ja menetelmien ymmärrys. Tentti pohjautuu sekä kirjalliseen kurssimateriin että luentoihin. Harjoitustöiden osalta arvioidaan opittujen asioiden soveltamiskykyä ja raportoinnin laatua. Kokonaisarvosana muodostuu tentistä ja ryhmissä tehtävistä harjoitustöistä.

Arvosteluasteikko:

Arvosteluasteikko on numeerinen (0-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
PLA-53210 Tutkimusmetodologia, 5 op PLA-53201 Tieteellinen kirjoittaminen, 3 op  

Päivittäjä: Palmroth Tanja, 13.04.2019