TTKK logoTTKK Opinto-opas

5702240 Yhdyskuntatekniikan talous, 3 ov

Civil Engineering Project Management, 3 cu


TkT Jouko Peltokangas, DI Pekka Petäjäniemi
Luentoja 20 h, case-opetusta 30 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-- -20p-
Harjoitukset (h)-- -30p-

Tavoitteet

Tuntea rakennuttamistapahtuman keskeiset osatehtävät, erityisesti rakennuttajan ja suunnittelijan tehtävät. Osata erityisesti maa- ja vesirakennushankkeen eri vaiheessa tehtävät taloudelliset valinnat, hallita

taloudellisen valinnan keskeiset menetelmät, tietää maa- ja vesirakennustoiminnan piirissä tehtävien päätösten kustannus- ja arvovaikutukset, tuntea keskeiset kotimaiset ja ulkomaiset tietolähteet ja perehtyä vieraskieliseen taloudelliseen terminologiaan.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään mm. kustannus-, arvo- ja edullisuusanalyysi, sovellutusesimerkkejä, ominaisuusjärjestelmät, maa- ja vesirakennusalan kustannus-, arvo- ja edullisuustiedostot, rakennuttamisen, suunnittelun ja rakentamisen yleinen kulku. Hankesuunnittelun ryhmätyö, joka etenee systemaattisena case-ketjuna (case-kohteena erikseen maa- ja vesirakennushanke). Valintahierarkian mukaisia suunnitteluvalintoja samassa hankkeessa. Harjoitustyö ajankohtaisesta aiheesta.

Tutkintovaatimukset

Esikuulustelu , osallistuminen case-opetukseen, harjoitustyö ja kuulustelu.

Kirjallisuus

Peltokangas, J., Vesihuollon talous, TTKK, opetusmoniste. Tampere 1999. Perttilä, H., Sätilä, H., Rakennuttaminen. Rakentamistalous 2. Rakentajain Kustannus Oy, Helsinki 1992. Luentomoniste 1996.

Vaadittavat esitiedot

57100 Rakentamistalouden perusteet, useita keskeisiä yhdyskuntatekniikan kursseja.

Huomautuksia

Luennoidaan joka toinen vuosi. Luennoidaan 2001-2002.