TTKK logoTTKK Opinto-opas

5703100 Rakennustuotannon ohjaus, 4 ov

Construction Production Management, 4 cu


Assistentti Taija Puolitaival
Luentoja 40 h, case-opetusta 40 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)40p- ---
Harjoitukset (h)40p- ---

Luentoaika ja -paikka

Luennot to klo 13-17 salissa FB118 ja pe klo 8-16 salissa RH205.

Tavoitteet

Perehdyttää opiskelija rakennusyrityksen ja erilaisten rakennushankkeiden tuotannonsuunnitteluun ja -ohjaukseen sekä keskeisten tuotantosuunnitelmien

laadintaperusteisiin ja sisältöön. Oppia tuntemaan erilaiset aikataulutekniikat ja niiden soveltaminen käytäntöön sekä manuaalisesti että käyttäen projektinhallintaohjelmaa.

Sisältö

Tuotannonohjauksen sisältö ja kulku: yrityksen tuotannonsuunnittelu, alustava yleisaikataulu, yleisaikataulu, rakentamisvaihe- ja työlajisuunnittelu, työnjärjestely, rakennusyrityksen ja rakennushankkeen hankintatoimi, kone- ja kalustosuunnittelu. Erilaiset ajallisen suunnittelun tekniikat: janakaavio, toimintaverkkotekniikka ja vinoviivatekniikka. Projektinhallintaohjelmat: tarjolla olevat ohjelmistot, ohjelmistolle asetettavat vaatimukset sekä erään projektinhallintaohjelmiston soveltaminen case-harjoituksissa sekä käytännön rakennushankkeeseen.

Tutkintovaatimukset

Esikuulustelu, osallistuminen case-harjoituksiin, harjoitustyö käytännön rakennushankkeessa ja kuulustelu.

Kirjallisuus

Luennot ja harjoitukset. Annala, E., Hyttinen, R.: Tuotannonohjaus. Rakentamistalous 4, Rakentajain Kustannus Oy, Helsinki 1985. RATU-aikataulukirja, Rakennuskirja

Oy. Koski H., Tuotannonohjauksen käsikirja, TTKK, Tampere 1989. Kankainen, J., Sandvik, T., Rakennushankkeen ohjaus, Rakennustieto Oy. Tampere 1993. Koskenvesa, A., Pussinen, T., Nyman, P., Rakennustöiden laatu, Rakennustieto Oy. Tampere 1995.

Vaadittavat esitiedot

57100 Rakentamistalouden perusteet, 5701200 Talonrakentamisen tuotantotekniikka.