TTKK logoTTKK Opinto-opas

2702600 Tehdasautomaation järjestelmätekniikka, 4 ov

System Engineering in Factory Automation, 4 cu


Professori REIJO TUOKKO
Luentoja 28 h, harjoitus- ja ryhmätöitä 56 h

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-1+ 2+1-
Harjoitukset (h)-2+ 3+3-

Tavoitteet

Perehdyttää moniteknisten automaattisten tuotantokoneiden ja -laitteiden sekä kappaletavarateollisuuden automaatiojärjestelmien tekniikkaan ja järjestelmälliseen suunnitteluun. Antaa käytännön valmiuksia tehokkaaseen tiimi- ja projektityöhön.

Sisältö

Tehdasautomaation automaatiokomponenttien ja -osajärjestelmien integrointi toimivaksi kokonaisjärjestelmäksi. Ohjausjärjestelmien suunnittelu käyttäen avoimia PC-pohjaisia ohjauksia (SoftPLC) ja kenttäväyliä. PC-luokassa opetetaan ja opetellaan perusasiat ja syvällisempi oppiminen tapahtuu tiimitöinä toteutettavissa käytännön projektitöissä. Moniteknisen automaatiojärjestelmän järjestelmällisen suunnittelun periaatteiden sekä systeemisen projektityön työtapojen ja -menetelmien soveltaminen käytännössä. Opintojakson kantavana ajatuksena on periaate, että parhaiten asiat oppii ja omaksuu tekemällä (’learning by doing’). Opintojakson aikana

toteutetaan ryhmätöinä vaativa kappaletavarateollisuuden automaatiojärjestelmäprojekti, joka edellyttää tiimeihin sisältyvän erilaisen asiantuntemuksen hyödyntämistä sekä toimivaa yhteistyötä myös tiimien välillä.

Tutkintovaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitus- ja ryhmätyöt.

Kirjallisuus

Luentomoniste ja luennoilla määriteltävä muu kirjallisuus.

Vaadittavat esitiedot

2705400 Systeeminen projektityö, 2702100 Tuotantoautomaatio

Linkkejä

Nykyinen toteutus