Opinto-opas 2008-2009
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

BIOM-1450 Biohajoavien polymeerien työkurssi, 5 op
Laboratory Course of Biodegradable Polymers

Opintojakson vastuuhenkilö

Henna Niiranen, Minna Kellomäki

Toteutuskerrat

  Luentoajat ja -paikat Kohderyhmä, jolle suositellaan
Toteutus 1


Per 4, 5 :
Maanantai 12 - 14, BME kokoushuone/Hermia

 
 


Suoritusvaatimukset

Läsnäolo luennoilla, hyväksytysti suoritetut laboratoriotyöt sekä laboratoriopäiväkirjan pitäminen. Saatujen tulosten esittäminen sekä hyväksytysti suoritettu tentti.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Tavoitteet

Olet valmistanut erilaisia biohajoavista polymeereistä näytekappaleita liuosvalulla ja ahtopuristamalla. Lisäksi olet tutustunut näytteiden käsittelyyn, pakkaamiseen ja eri sterilointimenetelmiin. Tiedät biohajoavien polymeerinäytteiden hydrolyysikokeiden merkityksen ja hajoamismekanismien perusteet sekä olet toteuttanut lyhyen hydrolyysisarjan testeineen. Osaat tutkia ja analysoida materiaalien eri ominaisuuksia käyttäen mikroskopiaa, aineenkoestusta sekä termisiä analyysimenetelmiä. Olet tutustunut puhdastilaan ja siellä työskentelyyn. Osaat raportoida saamasi tulokset järkevällä tavalla.

Sisältö

Sisältöalue Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Näytekappaleiden valmistus liuosvalulla ja ahtopuristamalla.  Biohajoavien polymeerien asettamat vaatimukset prosessointimenetelmille.   
2. Näytteiden pakkaaminen ja eri sterilointimenetelmiin tutustuminen.     
3. Näytteiden lyhyt hydrolyysikoe.  Hydrolyysikokeeseen liittyvät standardit, eri puskuriliuokset ja niiden ominaisuudet.   
4. Näytteiden tarkastelu mikroskopialla.  Näytteenvalmistus eri mikroskooppeja varten, mikroskooppien erot.   
5. Näytteiden mekaanisia testauksia, terminen analyysi sekä näytteiden hajoamisen seuraaminen massan muutoksen avulla. Näytteiden lasimäärän määritys polttokokeiden avulla.  Eri testausmenetelmien soveltaminen erilaisiin näytteisiin, testausmentelmien luotettavuus.   


Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S
BIOM-1400 Biohajoavat polymeerit Pakollinen  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
BIOM-1450 Biohajoavien polymeerien työkurssi, 5 op BIOM-1456 Biodegradable polymers laboratory course, 0 op  

Lisätietoja

Opintojakso kuuluu DI-vaiheen opintoihin ja se on tarkoitettu biomateriaalitekniikan ja kudosteknologian pääaineopiskelijoille. Opintojakson suorittaminen on suositeltavaa niille, jotka tulevat tekemään kyseisistä pääaineista diplomityön. Opintojaksoa ei toteuteta jos ilmoittautuneita ei ole vähintään 10 opiskelijaa/toteutuskerta. Mikäli kurssille osallistujien määrää joudutaan rajoittamaan, kurssille otetaan opiskelijoita, jotka ovat suorittaneet eniten pääaineen (Biomateriaalit tai Kudosteknologia) opintoja, ja joilla on eniten opintoja suoritettuna kurssin alkaessa.

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

  Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
Toteutus 1 Opintojaksoa ei toteuteta, jos ilmoittautuneita ei ole vähintään 10 opiskelijaa/toteutuskerta. Laboratoriotöiden aikataulu saattaa vielä muuttua kurssin edetessä. Lukuvuonna 2008-09 kurssi järjestetään keväällä 2009.   Luennot
Seminaarityöt
Harjoitustyöt
Laboratoriotyöt
   
Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  


Viimeksi muokattu07.08.2008
MuokkaajaLila Nikkola