Opinto-opas 2008-2009
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
Food packaging technology

Opintojakson vastuuhenkilö

Sanna-Maarit Auvinen, Jurkka Kuusipalo

Toteutuskerrat

  Luentoajat ja -paikat Kohderyhmä, jolle suositellaan
Toteutus 1


Per 4 :
Maanantai 12 - 14, F PIENI SALI 2
Torstai 12 - 14, K2106

 
3.-n. vuosikurssi  


Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu tentti luentojen sisällöstä ja kirjallisuudesta.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Tavoitteet

Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat elintarvikkeiden pakkauksille asettamiin vaatimuksiin, elintarvikkeiden säilyvyyteen ja sen parantamiseen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä sekä pakkauksen suojausominaisuuksiin ja niiden mittaamiseen.

Sisältö

Sisältöalue Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Eri elintarvikeryhmien pakkauksille asettamat vaatimukset, elintarvikkeiden pakkaustekniikat, barrierominaisuudet ja niiden mittaaminen, pakkaustestit, pakkaussuunnittelu, lainsäädäntö ja pakkausmerkinnät     


Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Kirja   Food Packaging Technology   Edited by Coles, R.; McDowell, D. & Kirwan, M.J.   1-84127-221-3     soveltuvin osin      Englanti  
Luentokalvot   PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen   Sanna Auvinen            Suomi  


Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S
PAP-1070 Johdatus paperinjalostustekniikkaan Pakollinen  
PAP-2010 Paperinjalostustekniikka 1 Pakollinen  
PAP-2110 Pakkausmateriaalit ja teknologia Pakollinen  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
PAP-2110 Pakkausmateriaalit ja teknologia, 4 op +
PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
PAP-2020 Paperinjalostustekniikka 2, 7 op korvaavat yhdessä oj:n PAP-2020  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

  Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
Toteutus 1   Luennot
   
Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  


Viimeksi muokattu31.07.2008
MuokkaajaSanna-Maarit Auvinen