Opinto-opas 2008-2009
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

KIE-4361 Saksaa vaihtoon lähteville, 3 op
German for Students Going Abroad

Opintojakson vastuuhenkilö

Norbert Jölich

Toteutuskerrat

  Luentoajat ja -paikat Kohderyhmä, jolle suositellaan
Toteutus 1


Per 2, 3 :
Maanantai 16 - 18, K2112
Keskiviikko 16 - 18, K2112

 
 


Suoritusvaatimukset

Aktiivinen osallistuminen tunneille, presentaatio ja kirjallinen tentti.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Tavoitteet

Suoriutua menestyksellisesti vaihto-opiskelun opinnoissa saksankielisen alueen yliopistossa ja työharjoittelijana isäntämaan firmassa ja selviytyä arkielämässä. Valmistautumista Erasmus-kielikursseihin. Syventää saksankielisten alueiden kulttuuri- ja maantuntemusta ja ennen kaikkea kehittää keskustelutaitoa akateemisessa ja arkipäivän ympäristössä.

Sisältö

Sisältöalue Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Kohdemaan historia ja kieli. Saksan, Itävallan ja Sveitsin kielien eroista: Autenttiset tekstit ja ääntäminen, radio- ja tv -ohjelmat.  Alueellisten varianttien tunnistaminen ja niiden ominaispiirteiden tuntemus. Tavallisimpien kollokaatioiden käyttö, idiomaattiset fraasit ja sanontoja.  Hyvin sujuva viestintä, varioiva ja luonteva keskustelutyyli. Laaja sanavarasto ja idiomien käyttö lähes natiivin tapaan. 
2. Urheiluun ja kulttuurielämään liittyvät ajankohtaiset aiheet.  Saksankielisen kulttuuritietämyksen ja maantuntemuksen laajentaminen.  Syvällisempi tapakulttuurin ominaispiirteiden tuntemus. 
3.   Hyvä kommunikointitaito opiskeluun liittyvissä eri tilanteissa. Kokonaisuuksien ja yksityiskohtien nähdyn, kuullun ja luetun ymmärtämisen tehokas hallinta. Kulttuurispesifinen viestintä prensentaatiossa hyvin sujuvaa. Kirjallisen viestinnän hyvä hallinta.  Suullinen sujuvuus ja varmuus erilaisissa kielenkäyttötilanteissa. Kokonaisuuksien ja yksityiskohtien nähdyn, kuullun ja luetun ymmärtämisen syvällinen hallinta. Kulttuurispesifinen viestintä presentaatiossa erinomaista. Sujuvuus ja varmuus kirjallisessa viestinnässä. 
4. Valmentautumista opiskeluun liittyviin tilanteisiin.  Hyvä kommunikointitaito opiskeluun liittyvissä ja työelämän vaatimissa eri tilanteissa. Saksankielisessä kulttuurissa vallitsevien kohteliaisuusstrategioiden tehokas hallinta.  Kommunikointitaito erittäin sujuvaa ja varmaa erilaisissa kielenkäyttötilanteissa lähes natiivin tapaista. 
5. Asuminen, matkustaminen, juhlatilanteet, vapaa-aika. Vaihdosta palaavat opiskelijat kertovat kokemuksista kohdeyliopistoissaan ja -kaupungeissaan. He antavat hyviä vinkkejä ja esittävät omia filmejään ja kuviaan.  Small Talkin hallinta. Kyky ymmärtää saksankielisen ja suomalaisen kulttuurin välisiä eroja.  Kyky puhua yhteiskuntaan liittyvistä asioista mahdollisimman laajasti ja sujuvasti lähes natiivin tapaan. 


Opintojakson arvostelu

Aktiivinen osallistuminen, presentaatio ja kirjallinen tentti. Numeerinen arvostelu 0-5.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Muu verkkomateriaali   Euromobil   Solki-Jyu            Saksa  
Opintomoniste     jolich            Saksa  


Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S
KIE-4200 Saksaa tekniikan opiskelijoille Suositeltava  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
KIE-4361 Saksaa vaihtoon lähteville, 3 op KIE-4360 Saksan erikoiskurssi ulkomaille lähteville, 3 op  

Lisätietoja

Kurssi on intensiivikurssi. Opintojakso voidaan sisällyttää sivuaineeseen vieraat kielet. Ensimmäinen osa kurssista järjestetään ensimmäisessä periodissa ja toinen osa toisessa periodissa. Kurssille ovat hyvin tervetulleita myös ulkomaisessa yliopistossa vaihto-opiskelunsa päättäneet opiskelijat.

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

  Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
Toteutus 1 Ryhmä 1: luennot ma 16-18, ke 16-18   Luennot
Harjoitukset
Harjoitustyöt
   
Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  


Viimeksi muokattu22.12.2008
MuokkaajaNorbert Jölich