|
KIEP-1400 Neuvottelu- ja kokoustaito, 5 op
|
Henna Hyytiä
Luentoajat ja -paikat | Kohderyhmä, jolle suositellaan | |
Toteutus 1 |
|
Case-harjoitukset ja kirjallinen sovellustehtävä. Lopputentti. Aktiivinen läsnäolo ja ennalta annettuihin tehtäviin valmistautuminen.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan
-
Opintojakson tavoitteena on henkilökohtaisten vuorovaikutustaitojen ja valmiuksien parantaminen ryhmätyöskentelyssä ja neuvottelutilanteissa. Opiskelija oppii arvioimaan tilannekohtaisen viestinnän merkitystä ja saa valmiuksia mukauttaa omaa viestintäänsä tarpeen mukaisesti.
Sisältöalue | Ydinaines | Täydentävä tietämys | Erityistietämys |
1. | Neuvottelutaito: teoria, neuvotteluun valmistautuminen, neuvottelun kulku ja päätöksen teko. | ||
2. | Yhteistyöneuvottelut ja muita työelämän vuorovaikutustilanteita. | ||
3. | Muodolliset kokouskäytänteet ja kokoustekniikka. | ||
4. | Argumentoivan kielen kompetenssit, tavoitteellisen keskustelun ylläpitäminen/johtaminen. Jäsentyneen argumentin esittäminen, perustelu ja puolustaminen. | ||
5. | Strategia ja taktiikka neuvottelutilanteissa, sosiaalipsykologian, kulttuurin ja nonverbaalisen viestinnän merkitys. |
Neuvottelu- ja kokousharjoitukset. Kirjallinen raportti. Lopputentti.
Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)
Tyyppi | Nimi | Tekijä | ISBN | URL | Painos,saatavuus... | Tenttimateriaali | Kieli |
Muu kirjallisuus | Korkeakouluopiskelijan kokoustaito | Jyväskylän yliopisto | Suomi | ||||
Muu kirjallisuus | Making Meetings Work | Tropman John E. | 2nd edition | Englanti | |||
Muu kirjallisuus | Neuvottelutaito : strategiat ja taktiikat vaativiin tilanteisiin. | Schranner, Matthias | Multikustannus, 2002 tai uudempi | Suomi |
Opintojakso | P/S | Selite |
KIEP-1300 Liike-elämän suullinen viestintä | Suositeltava |
Opintojakso | Vastaa opintojaksoa | Selite |
|
|
Kuvaus | Opetusmuodot | Toteutustapa | |
Toteutus 1 | Luennot Harjoitukset Oppimispäiväkirja, portfolio ja muu kirjallinen tuotos |
Lähiopetus: 0 % Etäopetus: 0 % Itseopiskelu: 0 % |