Opinto-opas 2008-2009
Pori

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

KIEP-3100 Englannin kielikoe, 3 op
English Language Test

Opintojakson vastuuhenkilö

Marketta Rostedt, Henna Hyytiä

Toteutuskerrat

Ei toteutuskertoja

Suoritusvaatimukset

Englannin kielikokeen taso ja sisältö vastaa Englantia korkea-asteen opintoihin KIEP-3301 (ent. Englannin peruskurssi, KIEP-3300) tasoa ja sisältöä. Kokeeseen voivat osallistua ne opiskelijat, joilla on ylioppilastodistuksessa englannin kielestä vähintään arvosana Magna cum laude. Jos kokelas läpäisee kielikokeen, hänen ei tarvitse osallistua KIEP-3301 kurssille, jos se muutoin kuuluisi hänen pakollisiin opintoihinsa, vaan hän saa siitä suoritusmerkinnän. Kielikokeeseen osallistujien tulee liittää koevastauspaperiensa mukaan jäljennös ylioppilastodistuksesta, josta käy ilmi englannin kielen arvosana.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Tavoitteet

Tavoitteena on testata onko opiskelijan englannin kielen taito riittävällä tasolla, jotta hän pystyisi suoriutumaan yliopistotason englannin kielen kursseista ja lukemaan ammattikirjallisuutta käymättä ensin Englantia korkea-asteen opintoihin (KIEP-3301) kurssia. Taitotaso B2 eurooppalaisen viitekehyksen taitoasteikolla.

Sisältö

Sisältöalue Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. - Englannin kielen keskeiset rakenteet: Artikkelien ja prepositioiden käyttö; Pronominit, adjektiivien vertailu, adverbit; Aikamuodot aktiivissa ja passiivissa; Kysymyslauserakenteet; Paljoussanat, yksikölliset ja monikolliset substantiivit.    Opiskelija, joka on esimerkiksi ollut jo useita vuosia työelämässä, saattaa omata johonkin erityisalaan liittyvää kielellistä osaamista, esim. jonkin erityisalan sanaston tuntemusta, mikä ei kuitenkaan ole välttämätöntä englannin peruskurssin tasoisen kokeen suorittamisessa. 
2. - Englannin kielen keskeinen yleissanasto ja tekniikan ja tieteen perussanasto; Matemaattista perussanastoa.     
3. - Pää- ja sivulauseiden rakenteet; Konjunktiot ja sidesanat; Asian looginen eteneminen. Lauserakenteiden oikeellisuus ymmärrettävyyden kannalta.     
4. - Yleisten tekniikan alan ja tieteellisten tekstien ymmärtäminen. Opiskelijan tulisi pystyä lukemaan oman tieteenalansa ja yleisluontoista englanninkielistä asiatekstiä ilman suurempia väärinymmärryksiä.     
5. - Asiatekstin kirjoittaminen englanniksi. Opiskelijan tulee pystyä tuottamaan itse asiapitoista tekstiä englanniksi, niin että teksti on loogista ja ymmärrettävää, eikä sisällä sisältöä muuttavia tai ymmärtämistä vaikeuttavia sanasto- ja rakennevirheitä.     


Opintojakson arvostelu

Kielikokeeseen osallistuvan kokelaan tulee saada väh. 80% kokeen maksimipistemäärästä jotta koe hyväksyttäisiin.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään suoritusmerkintäistä arviointiasteikkoa (hyväksytty-hylätty)

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
-   Jokin lukiotasoinen englannin laaja kielioppi.              Suomi  


Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
KIEP-3100 Englannin kielikoe, 3 op 9711030 Englannin kielikoe, 2 ov  

Lisätietoja

Hyväksytysti suoritettu englannin kielikoe vastaa 3 opintopistettä, eli Englantia insinööreille (KIEP-3301) kurssin laajuutta.

Viimeksi muokattu16.09.2008
MuokkaajaTiina Suominen