Opinto-opas 2008-2009
Pori

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

KIEP-4410 Saksaa korkea-asteen opintoihin, 3 op
German in Higher Education

Opintojakson vastuuhenkilö

Henna Hyytiä

Toteutuskerrat

  Luentoajat ja -paikat Kohderyhmä, jolle suositellaan
Toteutus 1

Periodit 3 - 4

 
Avoimen opiskelijat
DI-Opiskelijat
Jatko-opiskelijat
Porin opiskelijat  


Suoritusvaatimukset

Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja hyväksytysti suoritettu loppukoe.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on saavuttaa kielitaito, jolla selviää suullisesti niin ammattielämässä kuin käytännön viestintätilanteissa sekä ymmärtää saksankielistä puhuttua/kirjoitettua tekstiä arkielämän ja työelämän tilanteissa. Taitotaso B1-B2 Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla.

Sisältö

Sisältöalue Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Itsensä, kollegoidensa ja yrityksen esittely yleisellä tasolla, asioiden hoitaminen puhelimitse/ sähköpostitse.   Edellytetään kyseisiin kielenkäyttötilanteisiin liittyvän fraseologian ja sanaston hyvää ja monipuolista käyttöä sekä astetta vaativampien lauseiden muodostamista.  Kyseiseen teema-alueeseen liittyvien synonymien ja idiomaattisten ilmaisujen tuntemus, sujuva suullinen ilmaisu sekä vaativienkin rakenteiden tuottaminen kirjallisesti. 
2. Yrityksen toiminnasta, toimialasta, organisaatiosta ja tunnusluvuista kertominen. Graafisen ja numeerisen tiedon tulkinta.   Edellytetään kyseisiin kielenkäyttötilanteisiin liittyvän fraseologian ja sanaston hyvää ja monipuolista käyttöä sekä astetta vaativampien lauseiden muodostamista.  Kyseiseen teema-alueeseen liittyvien synonymien ja idiomaattisten ilmaisujen tuntemus, sujuva suullinen ilmaisu sekä vaativienkin rakenteiden tuottaminen kirjallisesti. 
3. Toimiminen isäntänä ja vieraana (yrityksessä), messuilla asiakkaana ja esilleasettajana. Opastaminen, tuote-esittely, ravintolassa asiointi ja majoitus, tiedustelu.   Edellytetään kyseisiin kielenkäyttötilanteisiin liittyvän fraseologian ja sanaston hyvää ja monipuolista käyttöä sekä astetta vaativampien lauseiden muodostamista.  Kyseiseen teema-alueeseen liittyvien synonymien ja idiomaattisten ilmaisujen tuntemus, sujuva suullinen ilmaisu sekä vaativienkin rakenteiden tuottaminen kirjallisesti. 
4. Opiskeluun liittyvä sanasto, opiskelusta yleensä ja suoritetuista opinnoista kertominen esim. työnhakutilannetta ajatellen.   Edellytetään kyseisiin kielenkäyttötilanteisiin liittyvän fraseologian ja sanaston hyvää ja monipuolista käyttöä sekä astetta vaativampien lauseiden muodostamista.  Kyseiseen teema-alueeseen liittyvien synonymien ja idiomaattisten ilmaisujen tuntemus, sujuva suullinen ilmaisu sekä vaativienkin rakenteiden tuottaminen kirjallisesti. 
5. Kielelliset ilmaisukeinot ja kielioppi, kielen rakenteiden tunnistaminen ja tuottaminen puheessa ja kirjoituksessa.   Kielten keskeisten rakenteiden hyvä hallinta.  Vaativien kieliopillisten rakenteiden tunnistaminen/hallinta. 


Opintojakson arvostelu

Säännöllinen osallistuminen opetukseen, annettujen etätehtävien suorittaminen, kirjallinen tentti.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Kirja   Deutsch im Berufsleben   Rakkolainen, Tuomiala-Mäkelä, Bürkel       Edita      Suomi  


Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
KIEP-4200 Saksan alkeiskurssi A Suositeltava    
KIEP-4250 Saksan alkeiskurssi B Suositeltava    
KIEP-4300 Saksan kielen kertaus Suositeltava    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
KIEP-4410 Saksaa korkea-asteen opintoihin, 3 op KIEP-4400 Saksan kielen peruskurssi, 3 op  

Lisätietoja

Opintojaksolla käytetään oheismateriaalina kielioppikirjaa Viel Erfolg (WSOY: Kultalahti, Kultalahti, Lautsila, Luukkainen)tilanteen mukaan.

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

  Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
Toteutus 1       Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  


Viimeksi muokattu24.10.2008
MuokkaajaTiina Suominen