|
Opinto-opas 2010-2011
TETA-1010 Teollisuustalouden perusteet, 4 op
|
Vastuuhenkilö
Santeri Repo
Opetus
Opetusmuoto | P1 | P2 | P3 | P4 | Kesä | Toteutuskerrat | Luentoajat ja -paikat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opetusmuoto | Tunteja | Aikaväli | Toteutuskerrat | Luentoajat ja -paikat |
|
|
| TETA-1010 2010-04 |
|
Suoritusvaatimukset
Hyväksytysti suoritettu tentti/kurssikuulustelu. Tentti pohjautuu kurssikirjallisuuteen, luentoihin, harjoituksiin sekä tvt-materiaaliin.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa: 1a) tunnistaa yrityksen toimintaan vaikuttavan sosio-teknisen kokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja johtamisen eri osa-alueiden, strategian, johtamisen, henkilöstön, laskentatoimen, markkinoinnin sekä tuotannon perusteita. b) selittää liiketoiminnan taloudelliset toimintaedellytykset c) nimetä yleisimmät yhtiömuodot 2a) käyttää strategiseen ja operatiiviseen johtamiseen liittyviä työkaluja b) kuvata johtamisen, teknologisten valintojen ja päämäärien keskeisimpiä malleja 3a) tunnistaa organisaatiorakenteet b) kuvailla henkilöstövoimavarojen tavoitteet ja haasteet 4a) listata yrityksen laskentatoimen käyttötarkoitukset ja b) käyttää yleisimpiä menetelmiä ja -malleja sisäisessä ja ulkoisessa laskentatoimessa c) laatia yksinkertaisen tuloslaskelman ja taseen d) analysoida niitä muutamin tunnusluvuin e) tunnistaa erilaisia kustannuskäsitteitä ja laskea kate- ja tuotekohtaisia kustannuslaskelmia f) suorittaa investointi- ja käyttöpääomalaskelmia 5a) kuvata tuotanto- ja kulutushyödykemarkkinoiden piirteitä b) selittää markkinoinnin kokonaisvaltaisuuden, asiakaskeskeisyyden ja segmentoinnin c) esittää markkinointiparametrien keskeisimmät piirteet 6a) nimetä tuotantostrategiset päätökset, tuotannontekijät ja - tavoitteet sekä keskeiset tuotantomuodot b) määritellä laadun kokonaisvaltaisesti c) nimetä laatuelementtejä sekä d) luokitella laatukustannuksia ja selittää niiden erikoispiirteitä 7a) kuvata toiminnanohjausprosessin sekä sen keskeisimpiä elementtejä b) tunnistaa toiminnanohjausmenetelmiä sekä c) listata toiminnanohjauksen tavoitteita 8a) esittää materiaalin- ja toimitusketjun hallinnan tavoitteita ja menetelmiä b) käyttää yksinkertaisia materiaalinhallinnan menetelmiä 9a) tunnistaa ja kuvata tuotantoprosessit sekä niiden keskeisimmät piirteet
Sisältö
Sisältö | Ydinaines | Täydentävä tietämys | Erityistietämys |
1. | Yrityksen talouden ja laskentatoimen perusteet, liiketoiminnan taloudelliset edellytykset. Keskeisimmät laskentamenetelmät ja tunnusluvut. | ||
2. | Liiketoiminnan muut edellytykset, yritystoiminnan lähtökohdat, sidosryhmät. | ||
3. | Strategian, johtamisen, henkilöstön, tuotannon ja markkinoinnin roolit sekä keskeisimmät teoriat. |
Opintojakson arvostelu
Tentti tai välikokeet. Lisäpisteitä voi saada osallistumalla kurssin harjoituksiin / tvt-ympäristöstä.
Arvosteluasteikko:
Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)
Osasuoritukset:
Oppimateriaali
Tyyppi | Nimi | Tekijä | ISBN | URL | Painos,saatavuus... | Tenttimateriaali | Kieli |
Kirja | Teollisuustalous | Uusi-Rauva, E., Haverila, M., Kouri, I. & Miettinen, A. | 951-96765-5-4 | Uusin painos (viides) | Suomi | ||
Luentokalvot | Suomi | ||||||
Muu verkkomateriaali | Suomi |
Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)
Vastaavuudet
Opintojakso | Vastaa opintojaksoa | Selite |
|
|
Vastaavuus 1 = 1 |
|
|
Lisätiedot
Opetukseen osallistuminen vapaaehtoista. Kurssisuoritukseen riittää hyväksytty tentti, johon voi valmistautua ottamalla osaa opetukseen, pienryhmäopetukseen, tekemällä kotitehtäviä sekä tvt-tehtäviä tai omaksumalla asiat muutoin (kurssikirjallisuus).
Toteutuskertakohtaiset kurssisivut löytyvät Moodlesta.
Tarkempia tietoja toteutuskerroittain
Toteutus | Kuvaus | Opetusmuodot | Toteutustapa |
Syksy 2010 | Luennot Harjoitukset |
Lähiopetus: 60 % Etäopetus: 0 % Itseopiskelu: 40 % |
|
Kevät 2011 | Luennot Harjoitukset |
Lähiopetus: 60 % Etäopetus: 0 % Itseopiskelu: 40 % |
|
Kesäkurssi 2011 | Luennot |
Lähiopetus: 60 % Etäopetus: 0 % Itseopiskelu: 40 % |