Opinto-opas 2011-2012
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

PAK-2030 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
Food Packaging

Vastuuhenkilö

Sanna-Maarit Auvinen

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot

 
 4 h/vko

 

 

 
PAK-2030 2011-01 Tiistai 12 - 14, K1310B
Torstai 14 - 16, K1320
Maanantai 12 - 14, K1310B

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu tentti luentojen sisällöstä ja kirjallisuudesta.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

Luennoilla pyritään vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Aihepiiriin liittyvän teoreettisen käsittelyn rinnalla asioita havainnollistetaan esim. laboratoriodemojen, videoiden ja esimerkkituotteiden avulla. tavoitteena on, että opiskelija pystyy yhdistämään oppimaansa teoriaa käytännön pakkaussovelluksiin elintarvikkeiden pakkaamisessa. Kurssin yhteydessä pyritään järjestämään ainakin yksi teollisuuden edustajan pitämä vierailuluento sekä mahdollisuuksien mukaan vierailu elintarvikkeita valmistavaan ja pakkaavaan teollisuuteen.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määritellä elintarvikkeiden pakkauksille asettamat vaatimukset elintarvikeryhmittäin. Hän tunnistaa elintarvikkeen säilyvyyteen vaikuttavat perustekijät ja osaa selittää miten eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä tuotteen säilyvyyttä ja/tai turvallisuutta voidaan parantaa. Lisäksi opiskelija osaa selittää miten pakattu tuote ja elintarvike voivat olla vuorovaikutuksessa keskenään, osaa määritellä näiden vuorovaikutusten tutkimusmenetelmät sekä osaa arvioida vuorovaikutusten merkitystä pakatun tuotteen turvallisuuden kannalta. Alan termilogia tulee tutuksi myös englanniksi.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Eri elintarvikeryhmien pakkauksille asettamat vaatimukset     
2. Elintarvikkeiden pakkaustekniikat ja tuotteen säilyvyyden parantaminen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä     
3. Pakkauksen ja pakatun elintarvikkeen väliset vuorovaikutukset ja niiden testaaminen     
4. Elintarvikepakkauksia koskevat viranomaismääräykset     

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Kirja   Paper and Paperboard Converting   J. Kuusipalo   978-952-5216-28-8     Soveltuvin osin      Englanti  
Luentokalvot   PAK-2030 Elintarvikepakkaaminen   Sanna Auvinen            Suomi  
Verkkokirja   Food Packaging Technology   Edited by Coles, R.; McDowell, D. & Kirwan, M. J.   1-84127-221-3          Englanti  

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
PAK-1011 Johdatus paperinjalostus- ja pakkaustekniikkaan Suositeltava    
PAK-1051 Päällystys- ja laminointitekniikka Suositeltava    
PAK-2021 Pakkausmateriaalit ja pakkaaminen Suositeltava    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
PAK-2030 Elintarvikepakkaaminen, 3 op PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen, 3 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
PAK-2030 2011-01 Luennot       Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  

Viimeksi muokattu20.01.2012