|
Opinto-opas 2011-2012
PAK-2030 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
|
Vastuuhenkilö
Sanna-Maarit Auvinen
Opetus
Opetusmuoto | P1 | P2 | P3 | P4 | Kesä | Toteutuskerrat | Luentoajat ja -paikat |
|
|
|
|
|
|
|
|
Suoritusvaatimukset
Hyväksytysti suoritettu tentti luentojen sisällöstä ja kirjallisuudesta.
Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat
Luennoilla pyritään vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Aihepiiriin liittyvän teoreettisen käsittelyn rinnalla asioita havainnollistetaan esim. laboratoriodemojen, videoiden ja esimerkkituotteiden avulla. tavoitteena on, että opiskelija pystyy yhdistämään oppimaansa teoriaa käytännön pakkaussovelluksiin elintarvikkeiden pakkaamisessa. Kurssin yhteydessä pyritään järjestämään ainakin yksi teollisuuden edustajan pitämä vierailuluento sekä mahdollisuuksien mukaan vierailu elintarvikkeita valmistavaan ja pakkaavaan teollisuuteen.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määritellä elintarvikkeiden pakkauksille asettamat vaatimukset elintarvikeryhmittäin. Hän tunnistaa elintarvikkeen säilyvyyteen vaikuttavat perustekijät ja osaa selittää miten eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä tuotteen säilyvyyttä ja/tai turvallisuutta voidaan parantaa. Lisäksi opiskelija osaa selittää miten pakattu tuote ja elintarvike voivat olla vuorovaikutuksessa keskenään, osaa määritellä näiden vuorovaikutusten tutkimusmenetelmät sekä osaa arvioida vuorovaikutusten merkitystä pakatun tuotteen turvallisuuden kannalta. Alan termilogia tulee tutuksi myös englanniksi.
Sisältö
Sisältö | Ydinaines | Täydentävä tietämys | Erityistietämys |
1. | Eri elintarvikeryhmien pakkauksille asettamat vaatimukset | ||
2. | Elintarvikkeiden pakkaustekniikat ja tuotteen säilyvyyden parantaminen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä | ||
3. | Pakkauksen ja pakatun elintarvikkeen väliset vuorovaikutukset ja niiden testaaminen | ||
4. | Elintarvikepakkauksia koskevat viranomaismääräykset |
Oppimateriaali
Tyyppi | Nimi | Tekijä | ISBN | URL | Painos,saatavuus... | Tenttimateriaali | Kieli |
Kirja | Paper and Paperboard Converting | J. Kuusipalo | 978-952-5216-28-8 | Soveltuvin osin | Englanti | ||
Luentokalvot | PAK-2030 Elintarvikepakkaaminen | Sanna Auvinen | Suomi | ||||
Verkkokirja | Food Packaging Technology | Edited by Coles, R.; McDowell, D. & Kirwan, M. J. | 1-84127-221-3 | Englanti |
Esitietovaatimukset
Opintojakso | P/S | Selite |
PAK-1011 Johdatus paperinjalostus- ja pakkaustekniikkaan | Suositeltava | |
PAK-1051 Päällystys- ja laminointitekniikka | Suositeltava | |
PAK-2021 Pakkausmateriaalit ja pakkaaminen | Suositeltava |
Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)
Vastaavuudet
Opintojakso | Vastaa opintojaksoa | Selite |
|
|
Tarkempia tietoja toteutuskerroittain
Toteutus | Kuvaus | Opetusmuodot | Toteutustapa |
Luennot |
Lähiopetus: 0 % Etäopetus: 0 % Itseopiskelu: 0 % |