Opinto-opas 2011-2012
Pori

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

Tietoturva, 25 op

Opintokokonaisuuden tyyppi

Aineopinnot

Yhteyshenkilö

Pekka Loula

Osaamistavoitteet

- Tietoturvan aineopinnot antavat hyvät perustiedot internet-verkkojen toiminnasta, salaukseen liittyvistä tietoturva-algoritmeista, langattomien verkkojen turvakäytännöistä, hyökkääjien käyttämistä hyökkäysmenetelmistä sekä tiedon turvaamiseen liittyvistä suojausratkaisuista. Aineopinnoissa painotetaan verkkohyökkäysten torjuntaa ja tietoturvallisuuden johtamisen hyviä käytäntöjä.
- Tarjoaa opiskelijalle valmiudet seurata tietoturvan kehitystä ja ymmärtää tietoturvaan liittyviä tekniikoita ja ratkaisuja. Mahdollistaa tietoturvaratkaisujen ja -sovellusten toiminnan ymmärtämisen ja kehittämisen.
- Antaa opiskelijalle alustavat valmiudet toimia vaativissa ammatillisissa asiantuntijatehtävissä alalla.

Esitietovaatimukset

TLTP-1100 Tietoliikennetekniikan peruskurssi ( Suositeltava )
TLTP-3110 Tietoturvallisuuden hallinta, jos kurssia ei sisällytetä aineopintoihin. ( Suositeltava )

Sisältö

Pakolliset opintojaksot

Opintojakso Opintopisteet
TLTP-2111 Tietoliikenneprotokollat 5 op
TLTP-2201 Langattomat laajakaistaverkot 5 op
TLTP-3120 Tietoturva-algoritmit 3 op
TLTP-3201 Verkon tietoturva 4 op
TLTP-3301 Eettinen hakkerointi 4 op
Yhteensä 21 op

Vaihtoehtoiset opintojaksot

Kokonaisuuteen voidaan vapaasti valita opintojaksoja tietoliikenteen aine- tai syventävistä opinnoista. Sivuaineen laajuus vähintään 25 op.

Valittava vähintään 4 pisteen edestä opintojaksoja

Opintojakso Opintopisteet
TLTP-3110 Tietoturvallisuuden hallinta 3 op

Lisätiedot

Tavoitteena on kouluttaa tietoturva-alan asiantuntijoita. Sivuainekokonaisuus mahdollistaa hyvät perustiedot moninaisiin pääaineopintoihin. Se voidaan sisällyttää osaksi seuraavia opintokokonaisuuksia mm. tietoliikenteen, tietotekniikan, johtamis- ja tietojärjestelmätieteen syventäviä opintoja. Tiedon ja osaamisen merkitys on kasvamassa. Yhä useammin tiedolla on yritystoiminnan kannalta keskeinen merkitys ja arvo. Tiedon käsittely, siirto, tallennus ja hallinta sekä käyttäjien tunnistaminen, tiedon eheyden takaaminen ja luottamuksellisuus ovatkin keskeisiä tehtäviä modernissa verkottuneessa liiketoiminnassa. Tietoturvallisuuden ongelmat johtuvat pääsääntöisesti ihmisten huolimattomuudesta, huonosta ohjelmistotyöstä tai tahallisesta tuhotyöstä. Opetus perustuu uusimpaan tutkimustietoon sekä asiantuntijoiden näkemykseen tietoturvallisuuden ajankohtaisista aihealueista. Asioiden demonstroinnissa hyödynnetään laajasti avoimen lähdekoodin järjestelmiä.

Viimeksi muokattu28.03.2011