Opinto-opas 2012-2013
Avoin

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2012-2013

TETA-1040 Puheviestintä ja neuvottelutaito, 3 op
Speech Communication and Negotiation Skills

Lisätiedot

Opintojakso on mahdollista suorittaa myös osittain verkkokurssina. Verkkokurssilaiset eivät osallistu luennoille ja suorita tenttiä. Verkkokurssi koostuu teoria-aineksen itseopiskelusta, verkkokeskusteluista, lähitapaamisista (20 h) sekä kirjallisista raporteista. Arviointi: Lähiopetuksen osuus: 25 %, verkkotyöskentelyn osuus: 25 % ja opiskelijan itseopiskelun osuus: 50 % Lisätietoja verkkokurssista Moodlessa opintojakson kotisivuilla.

Vastuuhenkilö

Helena Vatanen, Eeva Kiiskinen

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Harjoitukset

 

 

 

 
 30 h/per
TETA-1040 2012-05  
Harjoitukset

 

 

 

 
 30 h/per
TETA-1040 2012-06  

Suoritusvaatimukset

Luennot, harjoitukset, tentti. Käytännössä 100% läsnäolo harjoitusryhmässä edellytetään. Harjoitusosuuden kaikki valmistelua edellyttävät tehtävät on suoritettava (valmisteltu puhe-esitys, neuvotteluharjoitus ja kokousharjoitus, poissaolotilanteessa korvauksesta voidaan neuvotella). Luennot ja harjoitukset suositellaan suoritettavaksi saman lukukauden aikana.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Osaamistavoitteet

Viestinnällinen minä-kuva: Opiskelija osa arvioida realistiselta pohjalta omia viestintätaitojaan, tuntee sekä omat vahvuutensa että kehittämisen tarpeessa olevat osa-alueet. Henkilökohtaiset viestintätaidot: opiskelija tuntee alan keskeisimmät käsitteet ja termit, osaa suunnitella ja pitää informatiivisen tai taivuttavan puhe-esityksen, hallitsee määrämuotoisen kokouksen menettelyt, osaa toimia määrämuotoisen kokouksen puheenjohtajana tai minkä tahansa muun kokousvirkailijan tehtävissä, osaa valmistautua ja osallistua tehokkaasti neuvotteluun.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Viestinnällisen minä-kuvan kehittäminen. Opiskelija näkee vuorovaikutustaitojensa vahvuudet ja heikkoudet.     
2. Opiskelijan havaintoherkkyys ja analyysikyky viestintätilanteiden suhteen kasvaa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta viestintätaitojen kehittämiseksi.     
3. Opiskelija hallitsee perusasiat puhe-esitysten, neuvottelujen ja kokousten valmistelusta ja strategisesta suunnittelusta.     
4. Opiskelija taitaa määrämuotoisen kokoustekniikan perusteet ja osaa toimia määrämuotoisen kokouksen puheenjohtajana tai muuna kokousvirkailijana.     

Opintojakson arvostelu

Luentotentin osuus kokonaisarvosanasta 25%. Harjoitusten osuus kokonaisarvosanasta 75%. Toteuttavien harjoitussuoritusten (puhe-esitykset, neuvottelut, kokoukset) ohella arvioon vaikuttavat osanotto analyysikeskusteluihin, keskusteluaktiivisuus ja palautteen antaminen muille opiskelijoille.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Opintomoniste   Puheviestinnän opintomoniste              Suomi  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
TETA-1040 Puheviestintä ja neuvottelutaito, 3 op TETA-1046 Speech Communication and Negotiation Skills, 3 op Vastaavuus 1 = 1  
TETA-1040 Puheviestintä ja neuvottelutaito, 3 op 2906010 Puheviestintä ja neuvottelutaito I, 1 ov  
TETA-1040 Puheviestintä ja neuvottelutaito, 3 op TTA-12010 Puheviestintä ja neuvottelutaito, 3 op  
TETA-1040 Puheviestintä ja neuvottelutaito, 3 op 29661 Puheviestintä ja neuvottelutaito I, 1 ov  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
TETA-1040 2012-05 Kesällä 2013 järjestetään kesäopetusta 2 ryhmää. Kesäkursseihin integroidaan luennot ja luentotentti, joten kesäryhmien kokonaiskesto harjoituksineen kaikkineen on 30 t.        
TETA-1040 2012-06 Kesällä 2013 järjestetään kesäopetusta 2 ryhmää. Kesäkursseihin integroidaan luennot ja luentotentti, joten kesäryhmien kokonaiskesto harjoituksineen kaikkineen on 30 t.        

Viimeksi muokattu09.04.2013