Opinto-opas 2013-2014
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2013-2014

MOL-72050 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
Food Packaging

Vastuuhenkilö

Sanna-Maarit Auvinen

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Seminaari


 
 4 h/vko
 8 h/per


 


 


 
MOL-72050 2013-01 Tiistai 14 - 16, K4242
Keskiviikko 14 - 16, K4242
Keskiviikko 9 - 11, K4441A

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu tentti luentojen sisällöstä ja kirjallisuudesta.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

Luennoilla pyritään vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Aihepiiriin liittyvän teoreettisen käsittelyn rinnalla asioita havainnollistetaan esim. laboratoriodemojen, videoiden ja esimerkkituotteiden avulla. tavoitteena on, että opiskelija pystyy yhdistämään oppimaansa teoriaa käytännön pakkaussovelluksiin elintarvikkeiden pakkaamisessa. Kurssin yhteydessä pyritään järjestämään ainakin yksi teollisuuden edustajan pitämä vierailuluento sekä mahdollisuuksien mukaan vierailu elintarvikkeita valmistavaan ja pakkaavaan teollisuuteen.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määritellä elintarvikkeiden pakkauksille asettamat vaatimukset elintarvikeryhmittäin. Hän tunnistaa elintarvikkeen säilyvyyteen vaikuttavat perustekijät sekä osaa selittää miten eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä tuotteen säilyvyyttä ja/tai turvallisuutta voidaan parantaa. Lisäksi opiskelija osaa selittää miten pakattu tuote ja elintarvike voivat olla vuorovaikutuksessa keskenään, osaa määritellä näiden vuorovaikutusten tutkimusmenetelmät sekä osaa arvioida vuorovaikutusten merkitystä pakatun tuotteen turvallisuuden kannalta. Alan termilogia tulee tutuksi myös englanniksi.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Eri elintarvikeryhmien pakkauksille asettamat vaatimukset     
2. Elintarvikkeiden pakkaustekniikat ja tuotteen säilyvyyden parantaminen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä     
3. Pakkauksen ja pakatun elintarvikkeen väliset vuorovaikutukset ja niiden testaaminen     
4. Elintarvikepakkauksia koskevat viranomaismääräykset     

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Kirja   Paper and Paperboard Converting   J. Kuusipalo   978-952-5216-28-8     Soveltuvin osin   Kyllä    Englanti  
Luentokalvot   PAK-2030 Elintarvikepakkaaminen   Sanna Auvinen         Kyllä    Suomi  
Verkkokirja   Food Packaging Technology   Edited by Coles, R.; McDowell, D. & Kirwan, M. J.   1-84127-221-3       Kyllä    Englanti  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
MOL-72050 Elintarvikepakkaaminen, 3 op PAK-2030 Elintarvikepakkaaminen, 3 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
MOL-72050 2013-01 Luennot       Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  

Viimeksi muokattu27.02.2013