|
Opinto-opas 2013-2014
TTA-72030 Toiminnanohjaus, 4 op
|
Lisätiedot
Lukuvuonna 2013-2014 opintojaksoa ei luennoida englanniksi
Vastuuhenkilö
Sannamari Lukkaroinen, Ilkka Kouri, Santeri Repo
Opetus
Opetusmuoto | P1 | P2 | P3 | P4 | Kesä | Toteutuskerrat | Luentoajat ja -paikat |
|
|
|
|
|
|
|
|
Suoritusvaatimukset
Tentti luentojen, oppimateriaalin ja harjoitusten sisällöstä.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan
Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat
-
Osaamistavoitteet
Kurssin tavoitteena on luoda opiskelijalle kuva tuotannon roolista keskeisenä osana liiketoimintaa. Lisäksi opiskelija tuntee tuotannon- ja toiminnaohjauksen keskeiset tehtäväalueet.
Sisältö
Sisältö | Ydinsisältö | Täydentävä tietämys | Erityistietämys |
1. | Tuotannon strateginen rooli; tuotanto osana liiketoimintaa | ||
2. | Tuotteiden ja tuotantojärjestelmien suunnittelu toiminnanohjauksen näkökulmasta; layout, prosessiteknologia, ohjausjärjestelmät | ||
3. | Toiminnan operatiivinen johtaminen; menekin selvittäminen, toimitusketjun hallinta, materiaalinhallinta, kapasiteetin hallinta | ||
4. | Toiminnan kehittäminen kestävän kehityksen ja kilpailukyvyn kannalta |
Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi
Tentti, numeerinen arvostelu 0-5.
Arvosteluasteikko:
Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)
Osasuoritukset:
Oppimateriaali
Tyyppi | Nimi | Tekijä | ISBN | URL | Painos,saatavuus... | Tenttimateriaali | Kieli |
Kirja | Operations Management | Stevenson, William J. | 978-0-07-009177-1 | 11th International Edition | Kyllä | Englanti |
Esitietovaatimukset
Opintojakso | P/S | Selite |
TTA-11010 Teollisuustalouden perusteet | Pakollinen |
Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)
Vastaavuudet
Opintojakso | Vastaa opintojaksoa | Selite |
|
|
Tarkempia tietoja toteutuskerroittain
Toteutus | Kuvaus | Opetusmuodot | Toteutustapa |
Luennot: Lehtori Ilkka Kouri Laskuharjoitukset: Santeri Repo, Sannamari Lukkaroinen | Luennot Harjoitukset |
Lähiopetus: 0 % Etäopetus: 0 % Itseopiskelu: 0 % |