x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KATYVA99 Kandidaattiseminaari ja tutkielma (yritysjuridiikka ja vero-oikeus) 10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma
Yritysjuridiikka ja vero-oikeus
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Yritysjuridiikka: Opiskelijalla on valmius itsenäisten selvitysten ja tutkimusten tekoon painottuen erityisesti yritysten ja muiden talousyksiköiden toimintaan liittyvien oikeudellisten ongelmien tutkimiseen, selvittelyyn ja raportointiin sekä yhdistämiseen muihin kauppatieteisiin.

Vero-oikeus: Opiskelija hallitsee oikeustieteellisen tutkimuksen prosessin ja keskeiset oikeustieteellisen tutkimuksen metodit. Opiskelija laatii seminaarin aikana valitsemastaan ja ohjaajien hyväksymästä vero-oikeudellisesta aiheesta kandidaatin tutkielman.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yritysjuridiikan kandidaattiseminaariin (Ruohonen) ilmoittautuminen nettiopsussa 1.8. - 11.9.2013. Mukaan hyväksytään kaikki yritysjuridiikan pääaineopiskelijat, jotka ovat suorittaneet lv. 2012-2013 vaatimuksissa mainitut edeltävät opinnot.

Vero-oikeuden seminaariin (Nieminen ja Urpilainen) ilmoittaudutaan 31.8.2013 mennessä sähköpostitse osoitteeseen martti.nieminen@uta.fi. Ilmoittautumisviestistä tulee selvitä opiskelijan nimi, opiskelijanumero, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Martti Nieminen (vero-oikeus), Vastaava opettaja
Matti Urpilainen (vero-oikeus), Vastaava opettaja
Janne Ruohonen (yritysjuridiikka), Vastaava opettaja
Risto Väntsi (yritysjuridiikka), Vastaava opettaja

Opetus

24.9.2013 – 7.3.2014
Itsenäinen työskentely
Seminaari
TIEDONHAUN KOULUTUS
To 3.10.2013 klo 16-18, Linna kirjasto, opetusluokka 3022, YRITYSJURIDIIKKA
To 10.10.2013 klo 12-14, Linna kirjasto,opetusluokka 3022, VERO-OIKEUS
Yritysjuridiikan seminaari
Ti 24.9.2013 klo 9-12, Pinni A 2057, Ensimmäinen kokoontuminen

Lisätiedot

Yritysjuridiikan opiskelijat: KATYVA52 Yritysjuridiikan oikeustapausanalyysi  -opintojakso ja KATYVA99 Yritysjuridiikan kandidaattiseminaari suositellaan suoritettavaksi samana lukuvuonna (kurssit on limitetty aikataulullisesti keskenään).

Yritysjuridiikan syyslukukauden seminaarit: ILMOITTAUTUMINEN NETTIOPSUSSA koskee vain yritysjuridiikan seminaariin tulijoita. Ensimmäinen kokoontuminen ti 24.9. klo 9-12 Pinni A 2057.

Vero-oikeuden opiskelijat: Seminaari on suunnattu niille, jotka

- aikovat osallistua vero-oikeuden tutkimusseminaariin (graduseminaari) syksyllä 2014 tai

- ovat muuten opinnoissaan sopivassa vaiheessa (vähintään vero-oikeuden perusopinnot suoritettu) ja halukkaita laatimaan kandidaatintutkielmansa.

Seminaari käynnistyy syyskuun 2013 alussa myöhemmin tarkemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seminaari alkaa tutkimusaiheen kartoittamisella, tutkimussuunnitelman ohjeistuksella ja seminaarin aikataulun suunnittelulla.

Oikeudellisen tutkimuksen perusteet opintojakso (HALJUA13) on syksystä 2012 lähtien integroitu osaksi vero-oikeuden kandidaattiseminaaria, joten kyseinen opintojakso tulee suorittaa samana lukuvuonna, jona opiskelija osallistuu seminaariin.

Tutkielman aiheen valinnassa opiskelijan omille intresseille annetaan yleensä ratkaiseva merkitys. Tämän vuoksi seminaariin osallistuvien on syytä jo ennen seminaarin alkua miettiä mahdollisia tutkimusaiheita. Tutkimusaiheen puuttuminen ei kuitenkaan ole este seminaarin aloittamiselle.