x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOS10.2.1 Perhe, muutos ja yhteiskunnan rakenteet (avoin yliopisto-opetus) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma
Sosiologia
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee laajasti perhetutkimuksen alaa ja hallitsee keskeiset käsitteet. Hän ymmärtää yksilön, perheen ja yhteiskunnan välisiä suhteita, perheinstituution ja perhe-elämän ajallisia ja paikallisia muutoksia ja eroja. Hän osaa jäsentää perheen sisäisiä suhteita, perheen yhteiskunnallisia merkityksiä ja perheen suhdetta muihin yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin toimijoihin ja instituutioihin.

Yleiskuvaus

Jaksolla viis valinnaista suorittamistapaa lukuvuonna 14/15:

1.

Suoritetaan kirjallisuudella itsenäisinä opintoina sähköisenä kirjatenttinä tai esseellä.

Katso vaadittava kirjallisuus opinto-oppaasta jakson kohdalta.

Lisätietoja sähköisestä tenttimisestä.

Ohje esseen laatimiseen.

2.

Jakson voi suorittaa myös kurssilla "SOS10.2.1 Tutkimuksen näkökulmia lapsuuteen, nuoruuteen ja perheeseen 5 op". Kurssi on omana erillisenä hakukohteena Tampereen hakulomakkeella eli jos haluat suorittaa tämän jakson ko. kurssilla niin hae sille suoraan. Yhteisopetusta tutkinto-opiskelijoiden kanssa, kaikki halukkaat mahtuvat mukaan.

3.

Jakson voi suorittaa myös kurssilla "SOS10.5.1 Feministisiä näkökulmia heteroseksuaalisuuteen 5 op". Kurssi on omana erillisenä hakukohteena Tampereen hakulomakkeella eli jos haluat suorittaa tämän jakson ko. kurssilla niin hae sille suoraan. Yhteisopetusta tutkinto-opiskelijoiden kanssa, avoimen opiskelijoille hyvin rajoitetusti paikkoja.

4.

Jakson voi suorittaa myös kurssilla "SOS10.2.1 Sukupolvet: keskustelua vuorovaikutuksesta, solidaarisuudesta ja konflikteista 5 op". Kurssi on omana erillisenä hakukohteena Tampereen hakulomakkeella eli jos haluat suorittaa tämän jakson ko. kurssilla niin hae sille suoraan. Yhteisopetusta tutkinto-opiskelijoiden kanssa, avoimen opiskelijoille hyvin rajoitetusti paikkoja. Haku kurssille alkaa 20.11.2014 klo 10.00.

5.

Jakson voi suorittaa myös kurssilla "SOS10.2.1 Youth Transition to Adulthood 5 ECTS". Kurssi on omana erillisenä hakukohteena Tampereen hakulomakkeella eli jos haluat suorittaa tämän jakson ko. kurssilla niin hae sille suoraan. Yhteisopetusta tutkinto-opiskelijoiden kanssa, avoimen opiskelijoille hyvin rajoitetusti paikkoja. Haku kurssille alkaa todennäköisesti helmikuussa 2015.

Opettajat

Lisätiedot

Katso lisätietoja ilmoittautumisesta yms. opintokokonaisuuden koontisivulta.