x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HALHAA12 Julkiset hallinta- ja hallintojärjestelmät (avoin yliopisto, verkko-opetus, Seinäjoki) 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Hallintotiede
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on perustiedot julkisten organisaatioiden toiminnan perusteista ja rajoituksista. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee julkisten organisaatioiden (kunnat, valtio, EU jne.) keskeisimmän käsitteistön ja teoriaperustan. Kurssin tavoitteena on tarjota valmiudet itsenäiseen kriittiseen analyysiin ja ajatteluun julkisen hallinnon asemasta ja merkityksestä yhteiskunnalle.

Sisältö
Kurssi esittelee julkisen toiminnan rakennetta, toiminnallisia periaatteita ja keskeisiä prosesseja. Erityistä huomiota kiinnitetään demokratian ja hallinnon välisten suhteiden problemaattisuuteen. Kurssi esittelee julkisen toiminnan – julkiset palvelut, julkinen sääntely ja tulonsiirrot – pääkäsitteet ja pohtii julkisen hallinnon suhdetta markkinatalouteen ja globalisaatioon.

Yleiskuvaus

HUOM! Katso opetusajat ja -paikat avoimen yliopisto-opetuksen opetusohjelmasta.

Johdantoluento;
päätösluento;
itsenäinen työskentely
Osallistuminen johdanto- sekä päätösluennoille on välttämätöntä: Johdantoluennolla ohjeistetaan itsenäiseen työskentelyyn. Päätösluennolla läpikäydään itsenäiset työt ja ohjeistetaan tentin suorittamiseen.
Luennot ja kirjallisuus tentitään sähköisessä tentissä.

Edeltävät opinnot: HALHAP01 Johdatus hallintotieteeseen (HAP110 Hallintotieteen perusteet).

Huom! Opintojakso on ollut aikaisemmassa (2011-2012) opetussuunnitelmassa nimellä HAP310 Suomen julkinen hallintojärjestelmä ja EU:n hallinto.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat avoimeen yliopisto-opetukseen varattujen kiintiöiden mukaisesti ainoastaan tutkinto-opiskelijoiden kurssi-ilmoittautumisen kautta NettiOpsussa, ilmoittautumistiedot päivitetään tälle sivulle. Näille opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia. Opiskelijat valitaan yliopiston etusijajärjestyksen perusteella.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

yliopisto-opettaja Jani Rajaniemi, Vastaava opettaja

Opetus

19.9.2014 – 30.10.2014
Luento-opetus 20 tuntia
Kirjatentti 4 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Harisalo, Risto, Aarrevaara, Timo, Stenvall, Jari, Virtanen, Petri, Julkinen toiminta – julkinen politiikka. Tampere Univesity Press 2007.

Muu kurssilla jaettava aineisto.