x !
Arkistoitu opetusohjelma 2010–2011
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
NAISP3 Perusopintojen seminaari: Intiimin politiikat 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Naistutkimus
Sosiaalitutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

PERUSOPINTOJEN SEMINAARI: INTIIMIN POLITIIKAT

Maanantaisin 13.9.-13.12.2010, klo 10-12, Virta 234

Yksityisinä ja intiimeinä pidetyistä asioista tulee yhä useammin myös julkisia: ministerin intiimit tekstiviestit leviävät lehdistöön, nuoret tytöt harjoittavat intiimiä poseerausta netissä, vanhan naisen intiimipesu tehdään sairaalan käytävällä, samaa sukupuolta olevan kanssa intiimissä suhteessa eläminen estää työhön valituksi tulemisen.

Seminaarissa pohditaan sukupuolistunutta ja seksualisoitunutta intiimiä, sen poliittisuutta ja sukupuolittunutta kokemista. Miten erotetaan intiimi ei-intiimistä, yksityinen julkisesta? Millaista voidaan tai halutaan kutsua intiimiksi, miten intiimi määrittyy missäkin tilanteessa, minne yksityisen ja julkisen rajat asettuvat, miten sukupuoli ja seksuaalisuus asettuvat intiimiin? Entä miten keskustelut intiimistä kytkeytyvät naistutkimukseen, jonka yhtenä keskeisenä lähtökohtana on ollut ja on se, että "henkilökohtainen on poliittista". Onko näin ollen myös yksityinen julkista?

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen sähköpostilla seminaarin opettajalle ke 8.9.2010 mennessä: Hanna.L.Ojala@uta.fi Ilmoittautumisen yhteydessä kerro, mikä on pääaineesi ja kuinka paljon olet suorittanut naistutkimuksen opintoja. Kuvaile lisäksi muutamalla sanalla, miksi olet kiinnostunut seminaarin teemasta (intiimin politiikat). Mikäli seminaariin ilmoittautuu enemmän opiskelijoita kuin sinne voidaan ottaa, valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse to 9.9.2010.

Opettajat

Hanna Ojala, Vastaava opettaja
Hanna.L.Ojala[ät]uta.fi

Opetus

13.9.2010 – 13.12.2010
Seminaari 20 tuntia