x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
POLVOA22/KVA31 Seminaari transatlanttisesta integraatiosta 5–10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma
Valtio-oppi
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on monipuolinen tuntemus Euroopan integraation vaikutuksesta EU:n jäsenmaiden politiikkaan sekä etujärjestöjen ja muiden toimijoiden vaikutuskanavista unionin päätöksenteossa. Opiskelija kykenee tunnistamaan kansallisen ja EU:n tason vuorovaikutuksen eurooppalaisessa politiikassa. Opiskelija hahmottaa erityisesti miten integraatio on vaikuttanut suomalaiseen poliittiseen järjestelmään ja yhteiskuntaan sekä miten Suomen poliittiset toimijat ovat pyrkineet vaikuttamaan unionin päätöksentekoon.

Yleiskuvaus

Opintojaksolla perehdytään EU:n ja Yhdysvaltain välillä parhaillaan neuvotellaan sopimukseen kauppa- ja investointikumppanuudessa. Kurssin jälkeen opiskelija on selkeä kuva sopimuksen tavoitteista ja sitä kohtaan esitetystä kritiikistä, hän osaa eritellä sen hyötyjä ja haittoja eri näkökulmista. Opintojakso koostuu luennoista ja seminaariesityksistä. Luennoilla opiskelija oppii hyödyntämään erityyppisiä aineistoja, joiden avulla kauppaneuvotteluja voidaan tutkia. Opiskelija ymmärtää, mihin eri politiikkasektoreihin sopimus vaikuttaa. Opiskelija saa hyvät välineet kansainvälisen taloushallinnan analysointiin, ja saavuttaa hyvän ymmärryksen taloushallinnan ja demokraattisen päätöksenteon välisestä suhteesta ja ongelmanasetteluista. Seminaariesityksessään (7-12 sivua) opiskelija keskittyy yhteen politiikkasektoriin, esittelee siihen liittyvät ristiriitaulottuvuudet ja muodostaa oman tulkintansa valitsemansa näkökulman avulla.  

Kurssin jälkeen opiskelijat voivat työstää seminaariesityksien pohjalta yhteisen artikkelin, jossa esittelevät ja yleistajuistavat EU:n ja Yhdysvaltain välistä vapaakauppasopimusta politiikan tutkimuksen näkökulmasta.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Marko Juutinen, Vastaava opettaja
marko.t.juutinen[ät]gmail.com

Opetus

12.1.2015 – 10.3.2015
Seminaari 24 tuntia
Ma 12.1.2015 - 9.3.2015 viikoittain klo 14-16, Pinni A3107
Ti 13.1.2015 - 10.3.2015 viikoittain klo 12-14, Pinni A3107

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Kaksi kaikille yhteistä globaalin poliittisen talouden tutkimukseen liittyvää artikkelia, vähintään yksi valinnainen artikkeli ja osa kurssilla esiteltävää aineistoa.