x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KATYVA99 Kandidaattiseminaari ja tutkielma (yritysjuridiikka ja vero-oikeus) 10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma
Yritysjuridiikka ja vero-oikeus
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Yritysjuridiikka: Opiskelijalla on valmius itsenäisten selvitysten ja tutkimusten tekoon painottuen erityisesti yritysten ja muiden talousyksiköiden toimintaan liittyvien oikeudellisten ongelmien tutkimiseen, selvittelyyn ja raportointiin sekä yhdistämiseen muihin kauppatieteisiin.

Vero-oikeus: Opiskelija hallitsee oikeustieteellisen tutkimuksen prosessin ja keskeiset oikeustieteellisen tutkimuksen metodit. Opiskelija laatii seminaarin aikana valitsemastaan ja ohjaajien hyväksymästä vero-oikeudellisesta aiheesta kandidaatin tutkielman.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Martti Nieminen (vero-oikeus), Vastaava opettaja
Matti Urpilainen (vero-oikeus), Vastaava opettaja
Janne Ruohonen (yritysjuridiikka), Vastaava opettaja

Opetus

17.9.2014 – 31.3.2015
Itsenäinen työskentely
Seminaari
TIEDONHAUN KOULUTUS
Ke 8.10.2014 klo 16-18, Linna kirjaston luokka 3021, YRITYSJURIDIIKKA
To 9.10.2014 klo 12-14, Linna kirjaston luokka 3022, VERO-OIKEUS

Lisätiedot

Yritysjuridiikan ja vero-oikeuden opiskelijoille pidetään yhteinen kandiseminaarin aloitustilaisuus ke 17.9.2014 klo 12-15 (Pinni A2057). Työskentelyä jatketaan aloitustilaisuuden jälkeen erillisissä kandiryhmissä (yritysjuridiikan kandiryhmä ja vero-oikeuden kandiryhmä).

Ilmoittautuminen seminaariin Nettiopsussa.

Seminaari on suunnattu niille, jotka

- ovat opinnoissaan sopivassa vaiheessa (ks. edeltävät opinnot) ja halukkaita laatimaan kandidaatintutkielmansa.

- erityisesti yritysjuridiikasta kiinnostuneet osallistuvat kandiseminaarisyksynä myös Yritysjuridiikan oikeustapausanalyysi -kurssille. Myös vero-oikeudesta kiinnostuneet voivat halutessaan osallistua Yritysjuridiikan oikeustapausanalyysi -kurssille.

Seminaari alkaa tutkimusaiheen kartoittamisella, tutkimussuunnitelman ohjeistuksella ja seminaarin aikataulun suunnittelulla.

Oikeudellisen tutkimuksen perusteet opintojakso (HALJUA13) on integroitu osaksi kandidaattiseminaaria, joten kyseinen opintojakso tulee suorittaa samana lukuvuonna, jona opiskelija osallistuu seminaariin. Lisäksi tieteellisen kirjoittamisen opintojakso (KKSUKTK1) kannattaa suorittaa viimeistään samana vuonna kandidaattiseminaarin kanssa.

Tutkielman aiheen valinnassa opiskelijan omille intresseille annetaan yleensä ratkaiseva merkitys. Tämän vuoksi seminaariin osallistuvien on hyvä ennen seminaarin alkua miettiä mahdollisia tutkimusaiheita. Tutkimusaiheen puuttuminen ei kuitenkaan ole este seminaarin aloittamiselle.