x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOPM5.1 Kvantitatiiviset monimuuttujamenetelmät sosiaalitieteissä 3–5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma, Pori
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Kurssilla perehdytään kvantitatiivisiin monimuuttujamenetelmiin (esim. lineaarinen ja logistinen regressioanalyysi, kaksi- ja monisuuntainen varianssianalyysi, faktori- ja pääkomponenttianalyysi, ryhmittelyanalyysit, erotteluanalyysi, korrespondenssianalyysi ja rakenneyhtälömallit). Kurssin suorittanut opiskelija osaa soveltaa itsenäisesti vähintään monimuuttujamenetelmää ja ymmärtää muita menetelmiä.

Opetukseen sisältyy luentoja, empiirisiin tutkimuksiin tutustumista, SPSS-harjoituksia, metodikirjallisuutta sekä itsenäinen tutkimusharjoitus.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssille on ennakkoilmoittautuminen NettiOpsussa ajalla 23.2.-13.3.2015. Kurssille otetaan max. 14 opiskelijaa. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, etusijalla ovat TaY:n Porin yksikön opiskelijat, jotka ovat graduvaiheessa ja käyttävät tutkielmassaan monimuuttujamenetelmiä.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Tero Mamia, Vastaava opettaja
tero.mamia[ät]uta.fi

Opetus

17.3.2015 – 19.5.2015
Luento-opetus 24 tuntia
Luennot, harjoitukset ja seminaarityöskentely 6 x 4 t
Ti 17.3.2015 klo 12-16, lk 107, jatkuen alustavasti 24.3., 14.4., 21.4., 28.4 ja 12.5.2015

Lisätiedot

Tällä kurssilla voi suorittaa SOPM5.1 Sosiaalitieteen tutkimusmenetelmät opintokokonaisuuden (5 op). Mikäli opiskelija on suorittanut ko. opintojakson yleiskurssin (opetus 2. periodissa/Tero Mamia) kurssi kirjataan valinnaisina opintoina. Kurssin voi suorittaa myös 3 op laajuisena, jolloin sillä suoritetaan SOPM7/STPS4 Kvantitatiivisten menetelmien jatkokurssi (korvaa vanhojen vaatimusten PORIS2 -kurssin). Opetus sopii myös jatko-opiskelijoille.