x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
LÄÄKA464 Oppiminen, opettaminen, ohjaaminen 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Lääketieteen yksikkö

Osaamistavoitteet

Yleinen tavoite: Jakson tavoitteena on antaa kliinisen vaiheen opiskelijoille valmiuksia opettaa ja ohjata alkuvaiheessa olevia opiskelijoita sekä valmistumisen jälkeen toimia nuorena lääkärinä omassa työyhteisössään oppimista edistäen.
Oman oppimisen reflektio, oppimisen teoriataustaa, opiskelija opettajana ja ohjaajana, opettamisen ja ohjaamisen muodot, palautteen antaminen ja vastaanottaminen, opetuksen suunnittelu

Yleiskuvaus

Opiskelu tapahtuu kahdessa vaiheessa: maaliskuun 2016 puolivälistä huhtikuun loppuun ja syyskuun 2016 alusta marraskuun 2016 loppuun. Syyslukukauden 2016 aikana opiskelijat ohjaavat ensimmäisen tai toisen vuosikurssin opiskelijoita ja osoittavat käytännön toiminnalla oppimaansa. Opiskelijat suunnittelevat oman opetus-/ohjaustilanteensa sisällön ja toteutuksen. Kokemusta pohditaan keskusteluissa ja paneutumalla palautteeseen.

Opiskelu tapahtuu pääasiassa Eliademy-verkkoympäristössä. Jakson alussa, syyslukukauden alussa ja jakson lopussa järjestetään tapaaminen.  Verkossa opiskelijat keskustelevat eri aiheista, suunnittelevat toteutettavaa alempikurssilaisten opetustapahtumaa ja lisäksi palauttavat eri aihepiireistä annettuja tehtäviä.

Opiskelijat saavat opettamiensa opiskelijoiden palautteen sekä palautteen osallistumisestaan jakson tapahtumiin. He myös arvioivat itse oppimistaan ja miten hyvin heidän suunnittelemansa opetustapahtuma toteutui.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Kati Hakkarainen, Vastaava opettaja
kati.hakkarainen[ät]tuni.fi
Juhani Jääskeläinen, Opettaja
juhani.jaaskelainen[ät]tuni.fi

Opetus

5.4.2016 – 30.11.2016
Luento-opetus

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätiedot

Nina Pietilä