x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KATLAA22 Liikekirjanpidon perusteet (AYO, monimuoto-opetus, Tampere) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on perustiedot kirjanpitoinformaation tuottamisesta ja hän ymmärtää kirjanpidon ja tilinpäätöksen merkityksen yrityksen taloudellisen aseman ja tuloksen muodostumisen informoinnissa. Opiskelija osaa kirjata tavanomaisia liiketapahtumia tiliristikoille ja tehdä tiliristikoilla tilinpäätöksen.

Sisältö
Opintojakson aihealueet ovat: Kirjanpidon peruskäsitteet; Erityyppiset liiketapahtumat; Kirjanpidon tiliryhmät ja kirjaussäännöt; Peruskirjausten tekeminen tiliristikoilla; Arvonlisäveron kirjanpidolliset kytkennät; Palkanmaksukirjaukset; Tilien päättäminen tiliristikkokirjanpidossa sekä tilinpäätöksen laatiminen.

Yleiskuvaus

Kurssi toteutetaan e-oppimisalustalla.

Kurssi alkaa lähitapaamisella (orientaatio), jolloin opiskelijoille selvitetään miten kurssi suoritetaan ja miten Moodle-oppimisalustaa käytetään tällä kurssilla. Opiskelijoiden edellytetään osallistuvan opinnot käynnistävään orientaatioon!

Katso opetusajat ja -paikat.

Huom! Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat uusintatenttiin NettiOpsun kautta.

Kurssilla on verkossa suoritettaviin harjoitustehtäviin liittyvä sisäinen aikataulu.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat avoimeen yliopisto-opetukseen varattujen kiintiöiden (50) mukaisesti NettiOpsussa. Näille opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia. Opintojaksolle valitaan ensisijaisesti ko. oppiaineen sivuaineopiskelijoita. Opiskelijat valitaan opintopistemäärän perusteella ja edeltävänä opintona vaaditaan KATLAP21 Tilinpäätösraportoinnin perusteet.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

lehtori Irene Sivonen, Vastaava opettaja
tradenomi Saija Lehtinen, Tuutori

Opetus

16.9.2013 – 20.11.2013
Luento-opetus 4 tuntia + 28 tuntia Verkossa

Arviointi

Numerolla 1-5.

Arviointiperusteet

Opintojaksoon sisältyy harjoitus/harjoituksia. Kurssin kokonaisarvosana muodostuu seuraavasti: 70% tentti ja 30% harjoitustehtävät.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla käytettävät oppimateriaalit:

1. Ihantola - Leppänen - Kuhanen - Sivonen: Yrityksen kirjanpidon perusteet ja sovellusharjoitukset, Gaudeamus, uusin painos.  Luennoitsijan ilmoittamin osin.

2. e-aineisto: Kurssimateriaali opintojakson kotisivuilla.

3. Lisäksi muu luennoilla ilmoitettava materiaali.

Lisätiedot

Kurssin aikana opiskelijat opiskelevat teoriaa ja tekevät kirjanpitoharjoituksia. Viikottain tulee jättää annettuun määräaikaan mennessä ko. viikon harjoitustehtävät (viikkotehtävät). Määräajan päättyessä viikkotehtävien jättötoiminto sulkeutuu, jonka jälkeen ko. viikon viikkotehtäviä ei voi enää jättää.

Kurssi on kauppatieteiden erillinen aineopintojakso (Yrityksen laskentatoimeen suuntaavat opinnot/Tilinpäätösraportoinnin opintokokonaisuudesta)