x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HALHAA12 Julkiset hallinta- ja hallintojärjestelmät (avoin yliopisto, monimuoto-opetus, Pori) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Hallintotiede
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on perustiedot julkisten organisaatioiden toiminnan perusteista ja rajoituksista. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee julkisten organisaatioiden (kunnat, valtio, EU jne.) keskeisimmän käsitteistön ja teoriaperustan. Kurssin tavoitteena on tarjota valmiudet itsenäiseen kriittiseen analyysiin ja ajatteluun julkisen hallinnon asemasta ja merkityksestä yhteiskunnalle.

Yleiskuvaus

Katso ilmoittautuminen kohdasta Lisätiedot.

Johdantoluento 16.9.2014;
Päätösluento 27.10.2014;
itsenäinen työskentely
Osallistuminen johdanto- sekö päätösluennoille on välttämätöntä. Kurssi suoritetaan johdantoluennolla annettujen ohjeiden mukaisesti.

Edeltävät opinnot: HALHAP01 Johdatus hallintotieteeseen (HAP110 Hallintotieteen perusteet).

Huom! Opintojakso on ollut aikaisemmassa (2011-2012) opetussuunnitelmassa nimellä HAP310 Suomen julkinen hallintojärjestelmä ja EU:n hallinto.

Maksu

50 euroa
Opintomaksu laskutetaan yhdessä erässä. Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään KE 10.9.14. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen opetuksen alkamista, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa. Jos opinnot perutaan opintojen alkaminen jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu. Lasku lähetetään opintojen alettua.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Avoimen yliopiston opiskelija: katso ilmoittautuminen alhaalta kohdasta "Lisätiedot". Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat avoimeen yliopisto-opetukseen varattujen kiintiöiden mukaisesti ainoastaan tutkinto-opiskelijoiden kurssi-ilmoittautumisen kautta NettiOpsussa, ilmoittautumistiedot päivitetään ilmoittautumisosoitteessa mainitulle sivulle. Näille opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia. Opiskelijat valitaan yliopiston etusijajärjestyksen perusteella.

Opettajat

yliopisto-opettaja Jani Rajaniemi, Vastaava opettaja

Opetus

16.9.2014 – 27.10.2014
Luento-opetus 20 tuntia
Ti 16.9.2014 klo 16-21, LK386, Pohjoisranta 11 C, 3 krs., Aloitustapaaminen
Ma 27.10.2014 klo 16-21, LK107 ATK, Porin yliopistokeskus, Päätöstapaaminen

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Harisalo, Risto, Aarrevaara, Timo, Stenvall, Jari, Virtanen, Petri, Julkinen toiminta – julkinen politiikka. Tampere Univesity Press 2007.

Muu kurssilla jaettava aineisto.

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN HALHAA12 -opintojaksolle
Avoimen yliopiston opiskelijoiden ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen alkaa 13.8.2014 klo 10.00 verkkolomakkeella.

Katso hakuohjeet ja -lomake.
Huom! Opintojakson nimi "HALHAA12 Julkiset hallinto- ja hallintajärjestelmät" ilmestyy lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.
Ilmoittautuminen päättyy 31.8.2014.

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä, vaadittavat edeltävät opinnot huomioiden: HALHAP01 Johdatus hallintotieteeseen/HAP110 Hallintotieteen perusteet. Huom! Otathan yhteyttä, mikäli haluat suorittaa opintojakson ilman edeltävän kurssin suorittamista. Muista toimittaa opintosuoritusote vaadittavista edeltävistä opinnoista, ellet ole suorittanut niitä Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa.
Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Opintojen yhteyshenkilöt avoimessa yliopistossa:
Opetuksen käytännön järjestelyt: koulutussihteeri Marjo Lahti, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 040-190 1820.

Opetuksen suunnitteluun ja yl. opinto-ohjaukseen liittyen: opintokoordinaattori Tellervo Helenius, etunimi.sukunimi@uta.fi, 050-462 7352