x !
Arkistoitu opetusohjelma 2010–2011
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
MEKAP3A Mediakasvatustyöpaja 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Mediakasvatus
Tiedotusopin laitos

Yleiskuvaus

Työpajoissa opiskelija tutustuu käytännössä mediakasvatuksen toteuttamiseen esimerkiksi havainnoimalla toimintaa tai itse osallistumalla työskentelyyn. Työ voi olla monenlaista, esimerkiksi suunnittelua, ohjaamista, mediatyötä. Työ vaihtelee kulloinkin tarjolla olevien työpajojen mukaan, ja jopa yksittäisessä työpajassa voi olla mahdollisuus valita itselle sopiva työskentelymuoto.

Työpajoissa ollaan läsnä eli toimitaan vähintään 20 tuntia. Pajan päätteeksi kirjoitetaan Työpaja-päiväkirja, joka lähetetään sähköpostitse mediakasvatuksen professorille arvioitavaksi. Päiväkirjassa kuvataan toiminta, reflektoidaan sitä ja omaa osuutta. Tärkeä kysymys on: mitä opin? Tekstin mitta on noin 20 000 merkkiä välilyönteineen.

Työpajoihin ilmoittaudutaan Nettiopsun kautta. Valinta tapahtuu opintorekisteriin kertyneiden opintopisteiden määrän perusteella.

Työpajat 1-2: Nuorten mediaa Tampereella 

Aika: Alkaen 24. tammikuuta 2011 klo 14-16. Ensimmäiseen kokoontumiseen on KAIKKIEN osallistuttava, mikäli haluaa jatkaa työpajassa!  Tapaamisessa sovitaan jatkon kokoontumisajat ja työryhmät.

Työpajaan mahtuu max 20 opiskelijaa.

Paikka: Mediakoulu, Väinö Linnan aukio 13 (Mediamuseo Rupriikin ovesta sisään)

Työpaja toteutetaan Tampereen kaupungin Mediakoululla kanssa, ks. http://koulut.tampere.fi/media/mediakoulu/. Mediakoulu on tila, jossa lapset ja nuoret voivat työstää omia mediatöitään. Se on perusopetuksen toimintaa, joka kohdistuu 2,4,6 ja 8-luokille. Samassa tilassa toimii myös Nuorisopalvelujen Mediatalohanke. 

Työpajassa on mahdollisuus havainnoida toimintaa tai osallistua siihen joko itse median tekijänä tai nuorten ohjaajana. Työpajassa on esimerkiksi vaihtoehtoina mahdollisuus toimittaa verkkoaineistoja tai osallistua yläkouluikäisille suunnatun ChillHouse -tapahtuman toteuttamiseen suunnittelijana, ohjaajana tai toimittajana. Ensimmäisessä kokoontumisessa 24. tammikuuta 2011 opiskelijat valitsevat työryhmän, jossa jatkavat työpajan loppuun.

ChillHouse löytyy nuortentampere.fi -portaalista Nuorten Tampere -osiosta Tapahtumat-otsikon alta: http://www.nuortentampere.fi

Ohjaajina toimivat mediapedagogi Jukka Haveri sekä nuorisotoimesta Minna Raitapuro ja Jussi Kuvaja.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Työpajoihin ilmoittaudutaan Nettiopsun kautta. Valinta tapahtuu opintorekisteriin kertyneiden opintopisteiden määrän perusteella.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Sirkku Kotilainen, Vastaava opettaja
sirkku.kotilainen[ät]uta.fi
Jukka Haveri, Opettaja
Minna Raitapuro, Opettaja
Jussi Kuvaja, Opettaja

Opetus

24.1.2011 – 31.3.2011
Pienryhmäopetus 20 tuntia