x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOS10.3.3 Miehistä elämää: Mies työssä, kotona ja vapaa-ajalla 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Muut opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma
Sukupuolentutkimus
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Kurssin aikana opiskelija oppii tuntemaan kriittisen miestutkimuksen perinteen, osaa jäsentää miesten ja naisten välisiä ja etenkin miesten keskinäisiä suhteita sekä hyvinvoinnin kysymyksiä elämän eri alueilla. Opiskelija osaa soveltaa tieteellisen kirjoittamisen periaatteita ja seminaarin teemoihin liittyvää käsitteistöä omassa kirjallisessa työssään.

Yleiskuvaus

Intensiivikurssi 10.4.-4.5.2015 (24 h). Kokoontumiset kaksi kertaa viikossa: ma klo 12-16 ja pe klo 10-12 , poikkeuksena ma 4.5. klo 10-16.

Ensimmäinen kokoontuminen 10.4. salissa Linna 5026

Kurssilla tarkastellaan miehiä ja maskuliinisuutta sosiaalitieteellisestä, sukupuolentutkimuksellisesta näkökulmasta. Tarkastelu jakaantuu kolmeen, toisiinsa limittyvään teemaan, jotka ovat työelämä, perhe ja vapaa-aika. Näin ollen kurssi kattaa pääosin aikuisen miehen elämän kokonaisuuden. Teemojen kautta käsitellään myös miesten hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä, kuten terveyttä ja tapaturmia, isyyttä, elintapoja ja harrastuksia.

Kurssi koostuu pienimuotoisista taustoittavista luennoista, seminaarityöskentelystä, oheislukemistoon tutustumisesta, ja pienimuotoisesta empiirisestä tehtävästä, joka esitellään kurssilla suullisesti ja palautetaan kurssin päätyttyä kirjallisesti.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt 1.4.2015.

Opettajat

Tuija Koivunen, Hanna Ojala, Vastaava opettaja

Opetus

10.4.2015 – 4.5.2015
Seminaari 24 tuntia
Itsenäinen työskentely

Lisätiedot

Koska kurssin keskeinen lähtökohta on tarkastella miehiä nimenomaan sukupuolentutkimuksen ja kriittisen miestutkimuksen käsitteistön kautta, etusija annetaan opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet jonkin sukupuolentutkimuksen kurssin (esim. SOS4.4 Sukupuolentutkimus, SOS6.4.2/SOS10.5.1 Johdatus ruumiin, sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimukseen, SOS10.5.2 Sukupuolet ja seksuaalisuudet). Kurssille otetaan 25 opiskelijaa.