x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUOS3A Pedagoginen kielitieto 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Suomen kielen tutkinto-ohjelma
Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Kielitiedon opettaminen on keskeinen osa äidinkielen ja kirjallisuuden oppiainetta. Keskustelua käydään jatkuvasti seuraavista kysymyksistä: Mitä tietoa kielestä kouluissa olisi tarkoituksenmukaista opettaa ja miksi? Millaisista lähtökohdista ja miten kielitietoa tulisi lähteä opettamaan? Millaiseen käsitykseen kielestä koulun tulisi kasvattaa?

Pedagogisen kielitiedon kurssilla tutkitaan näitä kysymyksiä oppikirjojen, opetussuunnitelmien, aiheeseen liittyvän tutkimuksen sekä keskustelupuheenvuorojen perusteella. Tavoitteena on, että kurssin käytyään opiskelija on tutustunut laajasti kielitiedon opetuksesta käytyyn tutkimukseen ja keskusteluun ja ymmärtää, millaisiin teoreettisiin näkökulmiin ne perustuvat. Kurssin tavoitteena on myös ohjata tutkivaan opettajuuteen ja omien perusteltujen näkökulmien rakentamiseen.

Kurssi sopii erityisesti aineenopettajiksi suuntautuville. Se koostuu kontaktiopetuksesta (32 tuntia), jonka lisäksi suoritus sisältää runsaasti itsenäistä työskentelyä (tutkimuksen lukemista, opetussuunnitelmien ja oppikirjojen analysointia). 

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Niina Lilja, Vastaava opettaja

Opetus

8.1.2015 – 5.3.2015
Luento-opetus
To 8.1.2015 - 5.3.2015 viikoittain klo 12-16, Linna K109