x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOPP1 Johdatus sosiaalitieteisiin (verkkokurssi) - 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma, Pori
Sosiaalipolitiikka, Pori
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija tunnistaa, kuinka sosiaalitieteissä jäsennetään yhteiskunnallisia rakenteita ja ihmisten jokapäiväistä elämää. Opiskelija osaa nimetä sosiaalitieteiden teoriasuuntia, käsitteitä ja soveltamisaloja. Lisäksi opiskelija pystyy kuvailemaan ja jäsentämään arkielämän ilmiöitä keskeisimpien sosiaalitieteellisten käsitteiden avulla. Opiskelija osaa myös eritellä sosiaalitieteellisten artikkeleiden sisältöjä. Lisäksi opiskelija osaa toimia verkko-oppimisympäristössä yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Yleiskuvaus

SOS1 Johdatus sosiaalitieteisiin -kurssi

Kurssi toteutetaan monimuoto-opintoina (luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely). Luentoihin liittyvät keskustelu-, luku- ja kirjoitustehtävät tehdään pääasiassa Moodle-oppimisympäristössä. Kurssin luennot ovat katsottavissa tallenteina Moodlessa.  Luentoja ei kuitenkaan lähetetä  reaaliaikaisina verkkolähetyksinä. Aiempaa kokemusta verkko-opiskelusta ei edellytetä.

Luento-opetus: 28 tuntia

Kaikki luennot ovat katsottavissa tallenteina myös kurssin Moodle-alustalla viimeistään kolmen päivän sisällä luennosta.

Ryhmätyöskentely: noin 15 tuntia.

Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman 1. vuoden opiskelijat saavat ohjeet keskustelutehtävien tekemiseen ja raportoimiseen Tiede, tutkimus ja kirjoittaminen-kurssin yhteydessä. 

Ne, jotka suorittavat kurssin valinnaisina opintoina tai avoimessa yliopistossa, tekevät luentoihin liittyvät keskustelutehtävät pienryhmissä Moodle-oppimisympäristössä.

Itsenäinen työskentely: noin 90 tuntia.

-          Pienryhmäkeskusteluihin valmistautuminen.

-          Luentoaiheisiin liittyvien tieteellisten artikkeleiden lukeminen (6 artikkelia).

-          Artikkeleista kirjoitettava oppimispäiväkirja.

-          Vertaispalaute oppimispäiväkirjasta kerran kurssin aikana.

Aikataulu:

Kurssi etenee kahden viikon jaksoissa (poikkeuksena aloitus- ja päätösviikot sekä perioditauko). Keskustelu-, luku- ja kirjoitustehtävät on sidottu tähän aikatauluun. Luennot järjestetään joka toinen viikko ja joka toinen viikko on varattu edellisen viikon luentoihin liittyville tehtäville. Opiskeluaika keskimäärin noin 8 tuntia viikossa (5 op = 135 tuntia).

 

 

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille NettiOpsussa. Ilmoittautuminen on välttämätön, jotta opiskelijat saadaan ilmoittautumisjärjestelmästä automaattisiirrolla kurssin Moodle-alueelle jonne oppimispäiväkirja palautetaan. Painike NettiOpsu-ilmoittautumiseen on Tampereen opetusohjelmassa.

Opettajat

Marko Salonen, Vastaava opettaja
marko.salonen[ät]uta.fi
Julia Katila, Tuutori
julia.katila[ät]uta.fi

Opetus

20.1.2015 – 26.4.2015
Luento-opetus 2 tuntia + 28 tuntia Verkossa
aloitusluento
Ti 20.1.2015 klo 16-18, Linna K103
Itsenäinen työskentely 90 tuntia Verkossa
Ryhmätyöskentely 15 tuntia Verkossa

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Arviointiperusteet

Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyväksyttyyn arvosanaan vaaditaan kaikkien kurssitehtävien hyväksytty suorittaminen. 

Lisätiedot

Tarkemmat ohjeet pienryhmätyöskentelystä ja oppimispäiväkirjasta esitellään kurssin avausluennoilla ja Moodle-alustalla.