x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOS6.5.1 Antropologian osa-alueet 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelma
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa antropologian keskeiset osa-alueet. Opiskelija hahmottaa poliittisen antropologian, talousantropologian ja uskontoantropologian tapoja lähestyä tutkimuskohdettaan, ja hän tunnistaa antropologialle tyypillisen tavan tarkastella taloutta, politiikkaa ja uskontoa etnografisesti sosiaalisessa ja kulttuurisessa kontekstissaan. Hän tuntee etnografisen kirjoittamisen tavan, jossa empiriaa ja teoreettista ajattelua yhdistetään toisiinsa. Lisäksi hän osaa esittää antropologiseen ajatteluun pohjautuvia kysymyksiä näiltä osa-alueilta.

Yleiskuvaus

Kurssi toteutetaan lukupiirinä pienen osallistujamäärän takia. Kurssilla luetaan erilaisia talous- ja uskontoantropologiaan sekä poliittiseen antropologiaan liittyviä tekstejä ja keskustellaan niistä. Kurssin teemoja ovat myös transnationalismi ja pakolaisuus sekä maahanmuutto. Kurssilla perehdytään monipuolisesti antropologiseen tutkimuskirjallisuuteen.

Kurssille osallistuminen edellyttää että kurssi SOS4.5 Sosiaaliantropologia on suoritettu tai sen suorittaminen on kesken, mutta ainakin verkkoluennot on tentitty.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Mari Korpela, Vastaava opettaja
mari.korpela[ät]tuni.fi

Opetus

24.1.2018 – 11.4.2018
Seminaari
Ke 17.1.2018 - 11.4.2018 viikoittain klo 14-16, Linna 5016

Arviointi

Numerolla 1-5.