x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUOS3C Fennistiikan oppihistoriaa: 10 tapausta 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Suomen kielen tutkinto-ohjelma
Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Kurssilla perehdytään eräisiin valittuihin ja usein myös eri tavoin kiistelyä aikaansaaneisiin tapauksiin fennistiikan historiassa. 

Karkeasti käsitellään tapaus kutakin vuosikymmentä kohden lähtien E.N. Setälän ja A. W. Jahnssonin suomen lauseopin prioriteettikiistasta 1880-luvulla. Kurssi kattaa noin sadan vuoden jakson: tapaustutkimusten taustalle pyritään hahmottamaan myös fennistiikan kontekstien muuttumista. Kurssin erityistavoitteena on syventää suomen kielen asiantuntijuutta perehtymällä oman tieteenalan oppihistoriaan fennististä standardikoulutusta syvällisemmin. Yleisenä tavoitteena on myös korostaa oppihistorian relevanssia nykytutkimuksen kannalta, sillä a) monilla tapauksilla on erilaisia kytkentöjä nykypäivään ja b) eri aikoina on oltu samojen - kenties ratkaisemattomien - kielentutkimuksen peruskysymysten äärellä.

Kurssilla luetaan runsaasti tapauksia koskevaa primaari- ja sekundaarikirjallisuutta. Kurssi edellyttää aktiivista läsnäoloa viikkotapaamisissa sekä perehtymistä yhteen tapaukseen hiukan perusteellisemmin. Kurssiarvosanaan vaikuttavat suoritukset sovitaan yhdessä osallistujien kanssa kurssin alkupuolella.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Markus Hamunen, Vastaava opettaja

Opetus

20.1.2015 – 28.4.2015
Luento-opetus
Ti 20.1.2015 - 28.4.2015 viikoittain klo 12-14, Pinni B3110