x !
Arkistoitu opetusohjelma 2012–2013
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YKYY3 Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön yhteisiä opintoja: Toiminta, tulkinta ja tieto (AYO, verkko-opinnot, Tampere) - 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Muut opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Yhteiset opinnot/YKY
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee yhteiskunta- ja kulttuuritieteellisen tutkimuksen peruskäsitteitä, tuntee laadullisen tutkimuksen menetelmiä, osaa lukea ja arvioida laadullista tutkimusta sekä arvostaa erilaisia tiedon muotoja. Opiskelija ymmärtää ihmisten toiminnan ja kokemuksen tutkimuksen merkityksen. Hän osaa asettaa tiedon ja vallan väliseen suhteeseen liittyviä kysymyksiä ja keskustella niistä. Hän tunnistaa yhteiskunnallisten erojen ja hierarkioiden merkityksen yhteiskunnallisen tiedon tuotannossa ja ymmärtää yhteiskunnallisen marginalisaation, huono-osaisuuden ja epäoikeudenmukaisuuden kysymyksiä.

Kurssi kuuluu Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön yhteisiin opintoihin.

Yleiskuvaus

Toteutustapa ja aikataulutus:

Kurssi alkaa 4.3.2013 ja kestää 30.4.2013 saakka. Kurssi etenee viikkoittain siten, että aina kunkin viikon aikana (viikot 10-15) seurataan tietyt verkossa olevat luentotallenteet. Yhden viikon luentojen katselumahdollisuus on auki aina kaksi viikkoa. Luentojen ja artikkeleiden pohjalta tehdään oppimispäiväkirja, jota työstetään koko kurssin ajan. Oppimispäiväkirjan palautus on viimeistään 30.4.2013. Kurssissa ei ole lähiopetusta.

Kurssissa käytetään Moodle-oppimisympäristöä.

Maksu

50 euroa
Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään kaksi viikkoa ennen opintojen alkua. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen opetuksen alkamista, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa. Jos opinnot perutaan opintojen alkaminen jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu. Lasku lähetetään opintojen alettua.

Opettajat

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Oppimateriaalit

Luentojen temaattiseen jäsennykseen liittyvä kirjallisuus.

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN:

Haku opintoihin alkaa ke 14.11.2012 klo 17:00 verkossa olevalla hakulomakkeella.
Katso hakuohjeet ja -lomake.
Opinnot ilmestyvät lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa. Valitse koulutustiedoista kohta: "Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön yhteisiä opintoja: Toiminta, tulkinta ja tieto".

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin voi ilmoittautua 10.12.12 saakka, mikäli ryhmässä on tilaa. 

Opiskelijalla pitää olla toimiva sähköpostiosoite käytössään opintojen alusta alkaen. Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Huom! Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat avoimeen yliopisto-opetukseen varattujen kiintiöiden mukaisesti ainoastaan tutkinto-opiskelijoiden kurssi-ilmoittautumisen kautta NettiOpsussa. Näille opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia. Opiskelijat valitaan yliopiston etusijajärjestyksen perusteella.

--------------------------------------------------------------

Jos Sinulla on sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinto tai sosiaalialan opistoasteen tutkinto ja haluat tehdä Sosiaalityön perusopinnot suorittamalla Toiminta, tulkinta ja tieto -jakson, katso tästä.

--------------------------------------------------------------

Lisätietoja opinnoista: Opetuksen käytännön järjestelyt: Mari Kivimäki, mari.kivimaki(at)uta.fi, p. 040 190 1813<