x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
STYP1A Sosiaalityön peruskurssi (avoin yliopisto-opetus, Tampere) 2 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalityön tutkinto-ohjelma
Sosiaalityö
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee sosiaalityön peruskäsitteet ja lähtökohdat käytäntönä, yhteiskuntatieteellisenä tutkimuksena ja oppiaineena. Erityisesti opiskelija tuntee sosiaalityön historiaa ja tutkimusta.

STYP1A Sosiaalityön peruskurssi: Opiskelija tuntee sosiaalityön perinteet, yhteiskunnallisen ympäristön, kehittymisen professiona, määritelmät, toimintamuodot, yhteiskunnalliset tehtävät, tutkimuksen lähtökohdat, erilaiset tiedon lajit ja arvot ja eettiset periaatteet. Opiskelija ymmärtää sosiaalityön peruslähtökohdat ammatillisena toimintana.

Yleiskuvaus

Opiskelija valitsee yhden seuraavista suoritustavoista:  1. Verkkokurssi tai 2. luennot (yhteisopetusta tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä) + luentopäiväkirja tai 3. kirjatentti.  Kirjatentti suoritetaan sähköisenä tenttinä

Jos tavoitteenasi on myöhemmin opiskella tutkinto-opiskelijana sosiaalityön tutkinto-ohjelmassa, opintojakso suoritetaan verkkokurssina tai luennoilla (ei siis kirjatenttimahdollisuutta)

Opettajat

Sinikka Forsman (verkkokurssi), Vastaava opettaja
Kyösti Raunio (luennot), Vastaava opettaja

Opetus

Luento-opetus 24 tuntia
Verkkokurssi
Pe 19.9.2014 klo 16.00-20.00, Pinni B:n luentosali B3116 (Kanslerinrinne 1), Verkkokurssin aloitustapaaminen, johon osallistuminen on pakollista
Luennot (yhteisopetusta tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä)
Ke 17.9.2014 - 29.10.2014 viikoittain klo 14-16, Linna luentosali K113 (Kalevantie 5)
Poikkeukset:
22.10.2014 , Ei opetusta

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Tenttittävä kirjallisuus, jos suorittaa jakson kirjatenttinä (tehdään sähköisenä tenttinä)

Lisätietoja sähköisestä tenttimisestä

1. Juhila, Kirsi 2006. Sosiaalityöntekijöinä ja asiakkaina. Sosiaalityön yhteiskunnalliset tehtävät ja paikat. Tampere: Vastapaino.

2. Kajanoja, Aulikki & Lähteinen, Martti & Marjamäki, Pirjo (toim.) 2011. Sosiaalityön käsikirja. 3. uudistettu painos. Helsinki: Tietosanoma. Luvut I, III, IV, V, VII ja Liite.

Lisätiedot

Alkuinfo opintoihin hyväksytyille: Sosiaalityön peruskurssin (verkkokurssin) aloitustapaamisen alussa on alkuinfo, jossa käydään läpi perusopintojen suorittamiseen liittyviä asioita ja avoimen yliopiston opiskelukäytänteitä. Vaikka et suorittaisi Sosiaalityön peruskurssia verkkokurssina, olet tervetullut alkuinfon osuuteen pe 19.9. klo 16:00 -n. klo 17, Pinni B:n luentosali B3116 (Kanslerinrinne 1)