x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HISA2 Näkökulmia Tampereen historiaan – tutkimus- ja julkaisukurssi 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Historian tutkinto-ohjelma
Historia
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Kurssin aikana opiskelijat oppivat populaarin tieteellisen artikkelin kirjoittamista ja tutustuvat julkaisuprosessiin. He laativat artikkelin/julkaisun Tampereen historiasta ja tekevät siihen kuvatoimituksen, jossa voidaan hyödyntää Vapriikin kuva-arkiston kuvamateriaaleja. Tekstit käyvät läpi opiskelijoiden tekemän vertaisarvioinnin, jonka perusteella artikkelit viimeistellään julkaisukuntoon. Artikkelit pyritään julkaisemaan joko verkossa tai lehdessä.

Yleiskuvaus

Kurssi sisältää luentoja muutamista Tampereen historiaan liittyvistä laajemmista teemoista (naisten Tampere, Tampereen teollistuminen, keskusta-alueen kehittyminen, rikollisuus), jonka jälkeen opiskelijat jakautuvat teemaryhmiin ja etsivät teeman sisältä aiheen artikkelille.

Kun aiheen pohdinta on saatu alkuun, jalkaudutaan muutamalle vierailulle museoon / arkistoon (Vapriikin kuva-arkisto, Kaupunginarkisto ja Poliisimuseo). Tämän jälkeen opiskelijat kirjoittavat artikkelin/julkaisun käsikirjoituksen ja etsivät/suunnittelevat siihen kuvituksen. Toisen periodin aikana opiskelijat opponoivat toistensa tekstit ja saatujen kommenttien perusteella artikkelit viimeistellään julkaisukuntoon. 

Kurssilla yhteistyökumppaneina toimivat museokeskus Vapriikki (erityisesti kuva-arkisto) ja Poliisimuseo sekä julkaisukanavina ainakin Tammerkoski- ja Orpana-lehdet. Verkkojulkaisukanavana toimivat Tampereen historian Koskesta Voimaa -sivut ja mahdolliset muut julkaisukanaviksi sopivat verkkosivustot.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Mervi Kaarninen, Vastaava opettaja
Mervi.Kaarninen[ät]uta.fi
Jouni Keskinen, Vastaava opettaja
Jouni.M.Keskinen[ät]uta.fi

Opetus

8.9.2014 – 1.12.2014
Pienryhmäopetus 30 tuntia
Pienryhmäopetus
Ma 8.9.2014 - 1.12.2014 viikoittain klo 12-14, Pinni B3109
Itsenäinen työskentely 90 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Arviointiperusteet

Harjoitustyö, opponointi, aktiivinen osallistuminen opetukseen

Lisätiedot

Kurssille otetaan noin 20 opiskelijaa. Kohderyhmä: aineopintovaiheessa olevat opiskelijat.

Kurssin suoritus edellyttää sitoutumista ja läsnäoloa. Kurssi sisältää tutustumiskäyntejä, joiden aikataulun sovittaminen tarkasti kahteen tuntiin voi välillä olla hankalaa.