x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HALYAA12 Ekososiaalinen dynamiikka (avoin yliopisto-opetus, Tampere) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opiskelijalle muodostuu kokonaiskuva biosfäärin elinvoimaa ylläpitävistä prosesseista kaikilla olennaisilla mittakaavatasoilla sekä siitä, miten inhimillinen toimeentulo riippuu biosfääristä. Kurssin tuloksena oppii ymmärtämään muutosprosesseja yhteiskunnassa ja luonnossa käyttäen apunaan dynaamista ajattelutapaa sekä dynamiikan peruskäsitteistöä, jonka hallitseminen ei edellytä teknis-matemaattisia erityistaitoja. Opiskelijat oppivat käyttämään analogioita ajattelun apuvälineenä jäsentäessään yhteiskunnassa ja muussa luonnossa ilmenevien muutosprosessien keskinäisiä suhteita.

Sisältö
Kurssin luento-osuus käsittää katsauksen keskeisiin yhteiskunnan ja muun luonnon yhteisiä muutosprosesseja esitteleviin sisältöalueisiin. Analogioiden käyttö muodostaa luentojen metodologisen johtolangan.

Yleiskuvaus

Katso ilmoittautuminen kohdasta Lisätiedot.

Huom! Opetus tutkinto-opetuksen ryhmässä (päiväopetus).

Pakolliset edeltävät opinnot: HALYAP01Ympäristön ja alueiden poliittisuus. Huom! Otathan yhteyttä, mikäli haluat suorittaa  –jakson HALYAA12 Ekososiaalinen dynamiikka ilman edeltävän kurssin suorittamista (tellervo.helenius@uta.fi)!

Luennot; esseet ja oppimispäiväkirja
Opetusajankohdat ja -paikat päivitetään tutkinto-opetuksen opetusohjelmaan.

Kurssi luo jäsentyneen yleiskatsauksen sellaisiin dynaamisiin prosesseihin, jotka ovat yhteisiä yhteiskunnalle ja muulle luonnolle. Keskeisiä kurssilla esiteltäviä asiakokonaisuuksia ovat: [1] energian muuntuminen intensiivisestä vähemmän intensiiviseen muotoon ja energian muunnosten ylläpitämät prosessit sekä 'luonnossa' että 'yhteiskunnassa'; [2] elävän solun ja elävän organismin integroituminen funktionaalisiksi kokonaisuuksiksi; ja [3] maapallon biosfääriä ja sen elinvoimaa ylläpitävät ekologiset prosessit sekä inhimillisten yhteiskuntien toimeentulon nivoutuminen näihin prosesseihin.

Maksu

50 euroa
Opintomaksu laskutetaan yhdessä erässä. Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään TO 28.8.14. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen opetuksen alkamista, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa. Jos opinnot perutaan opintojen alkaminen jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu. Lasku lähetetään opintojen alettua.

Opettajat

Ympäristöpolitiikan professori, Vastaava opettaja

Opetus

11.9.2014 – 23.10.2014
Luento-opetus 24 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN opintojaksolle HALYAA12
Avoimen yliopiston opiskelijoiden ilmoittautuminen
alkaa 13.8.2014 klo 10.00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Ilmoittautuminen päättynyt 20.8.2014. Vapaita paikkoja voi kysyä opetuksen alkuun saakka.

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä (10 opiskelijaa/opintojakso) vaadittavat edeltävät opinnot (HALYAP01 Ympäristön ja alueiden politiikka -opintojakso) huomioiden.
Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Tampereen yliopiston läsnäoleva tutkinto-opiskelija ei voi ilmoittautua tälle kurssille avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmän kautta.
***************
Opintojen yhteyshenkilöt avoimessa yliopistossa:
Opetuksen käytännön järjestelyt (esim. opetuspaikat, tentit, laskutus): koulutussihteeri Marjo Lahti, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 040-190 1820

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: opintokoordinaattori Tellervo Helenius, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 050-4627352