x !
Arkistoitu opetusohjelma 2009–2010
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TIEDS2JB Av-kerronnan teoria ja dramaturgia 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Tiedotusoppi
Tiedotusopin laitos

Yleiskuvaus

Luento- ja analyysikurssi, jossa luentoja ja analyysiä 21 tuntia ja itsenäistä työskentelyä ryhmissä ja yksin 9 tuntia (tutkimista, analysointia, kirjoittamista ja lukemista). Kurssilla tutustutaan audiovisuaalisen kerronnan teoriaan ja sen soveltamiseen televisio- ja elokuvailmaisussa sekä av-dramaturgiaan. Erityisinä kohteina ovat audiovisuaalinen kerronta, käsikirjoittaminen, leikkaus ja dramaturgia. Kurssilla tehdään analyyseja tv-ohjelmista ja elokuvista. Oheislukemistona Jouko Aaltosen Käsikirjoittajan työkalut (Audiovisuaalisen käsikirjoituksen tekijän opas), Henry Baconin Audiovisuaalisen kerronnan teoria sekä Kari Pirilän ja Erkki Kiven Otos ja Leikkaus -opukset.

Vierailevia luennoitsijoita ja analyysi (1), jonka jokainen opiskelija tekee ryhmässä jostain tv-ohjelmasta, tv-sarjasta tai elokuvasta mahdollisesti kyseisellä jaksolla, jotta kaikki voivat katsoa.

Lyhyemmät voi esittää kopioina analyysin yhteydessä. Power Point -esitys 20-30 min. Viimeisessä istunnossa jokainen opiskelija tekee joko lukupiiriin kooston tai esseen (2) jostain oheiskirjallisuuden tai av-kerronnan teorian teemasta.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viimeistään 25.10.2009 NettiOpsussa.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Seppo Kangaspunta, Opettaja
seppo.kangaspunta[ät]uta.fi

Opintojakson kotisivu

Opetus

28.10.2009 – 9.12.2009
Luento-opetus
Ke 28.10.2009 - 9.12.2009 viikoittain klo 13-16, päätalo ls A2a
Harjoitukset