x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TERHOIA1 Johdatus hoitotieteeseen avoin yliopisto-opetus, Seinäjoki) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Terveystieteiden tutkinto-ohjelma
Hoitotiede
Terveystieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata hoitotieteen kehittymisen pääpiirteissään. Opiskelija osaa määritellä hoitotieteen ja perhehoitotieteen peruskäsitteitä ja mielenkiinnon kohteita.

Sisältö: Hoitotieteen kehittyminen. Hoitotieteen ja perhehoitotieteen peruskäsitteitä. Hoitotiede tieteenalana.

Yleiskuvaus

Kirjallisuustentti

Maksu

50 euroa
Opintomaksu laskutetaan yhdessä erässä. Jos et voi aloittaa opintoja, opinto-oikeus pitää perua viimeistään 30.10.2014 Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen tai mikäli perumista ei tehdä ollenkaan, peritään koko opintomaksu. Lasku opintomaksusta postitetaan marraskuun alussa.

Opettajat

Tarja Suominen, Vastaava opettaja

Opetus

Kirjatentti
To 30.10.2014 klo 12.00-16.00, Kampusranta 9 C (FRAMI), 2, kerros, TIMO-luokka, Tenttiin ilmoittautuminen 7 päivää ennen tenttiä NettiRekan kautta osoitteessa: http://www.uta.fi/opiskelu/nettirekka
Uusintatentti:
To 22.1.2015 klo 12.00-16.00, Kampusranta 9 C (FRAMI), 2, kerros, TIMO-luokka, Uusintatenttiin ilmoittautuminen 7 päivää ennen tenttiä NettiRekan kautta osoitteessa: http://www.uta.fi/opiskelu/nettirekka
To 19.3.2015 klo 12.00-16.00, Kampusranta 9 C (FRAMI), 2, kerros, TIMO-luokka, Uusintatenttiin ilmoittautuminen 7 päivää ennen tenttiä NettiRekan kautta osoitteessa: http://www.uta.fi/opiskelu/nettirekka

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Tenttikirjallisuus:

Eriksson K, Isola A, Kyngäs H. ym. 2012. Hoitotiede. 4. painos. WSOY.

Åstedt-Kurki P, Jussila A-L, Koponen L, Lehto P, Maijala H, Paavilainen R & Potinkara H. 2008. Kohti perheen hyvää hoitamista. WSOY.

HOITOTIEDE LEHTI NUMERO 4, 2011. Kaikki lehden artikkelit.

Lisätiedot

Edeltävät opinnot: Opintoihin hakevalta edellytetään, että hän on suorittanut terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulututkinnon tai aikaisemman terveydenhuollon opistoasteen erikoistutkinnon (esim. erikoissairaanhoitaja tai muu samantasoinen tutkinto) tai hoitotieteen perusopinnot (25 op/15 ov). Korvattavuus: Opintojakso korvautuu terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulututkinnolla. Korvaavuudesta huolimatta kurssille pitää ilmoittautua ja maksaa opintomaksu, jos haluaa kurssista suorituksen avoimen yliopiston opiskelijatietojärjestelmään (halutessaan amk-tutkinnon suorittanut opiskelija voi ilmoittautua ja hakea korvaavuutta vasta opintokokonaisuuden loppuvaiheessa).

Ilmoittautuminen opintoihin alkaa ke 13.8.2014 klo 10:00 verkossa olevalla hakulomakkeella.
Katso hakuohjeet ja -lomake. Opintojakson nimi (TERHOIA1 Johdatus hoitotieteeseen) ilmestyy lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa. Haku päättyy 24.8.2014. Muista toimittaa avoimeen yliopistoon lisäksi kahden henkilön oikeaksi todistama todistuskopio suoritetusta terveydenhuoltoalan amk-tutkinnosta tai aikaisemmasta terveydenhuollon opistoasteen erikoistutkinnosta tai hoitotieteen perusopinnoista 26.8.14 mennessä. Osoite: Tampereen yliopiston avoin yliopisto, Kampusranta 9 C,  60320 Seinäjoki. (TaY:n länäoleva tutkinto-opiskelija ei voi ilmoittautua avoimen ilm.järjestelmän kautta)