x !
Arkistoitu opetusohjelma 2010–2011
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KVPOP5, SIVUAIN Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka 2 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Kansainvälinen politiikka
Politiikan tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Ennakkoilmoittautuminen. Pyydä ohjeet sähköpostilla os. riitta.lehtimaki (AT) uta.fi.

Verkkokurssin suoritus ja arvostelu koostuu lyhyistä kirjoitustehtävistä. Suoritustapa ilmoitetaan tarkemmin kurssin alkaessa.

Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee Suomen ulko- ja turvallisuuspolittisen ja sen ympäristön perustiedot ja osaa arvioida ulko- ja turvallisuuspolitiikan ja sen ympäristön kehitystä.

Kurssin ideana on tutkia ja pohtia Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan historiallista kaarta päätyen nykypäivää koskeviin kysymyksiin. Kurssilla käydään läpi Suomen ulkopolitiikan keskeiset tapahtumat, jotka edelleen vaikuttavat eri tavoin nykyisen tilanteen taustalla. Kurssi koostuu tekijöistä kuten ulkopolitiikka oppialana, Suomen ulkopoliittinen historia, maantieteen merkitys, sodat, YYA ja EU- Suomi. Näitä tekijöitä tarkastellaan ja analysoidaan pohtien Suomen nykyistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja sitä koskevia haasteita. Tavoite on, että opiskelija ymmärtää Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen kaaren sekä siten kykenee hahmottamaan ja 'hallitsemaan' nykyistä keskustelua. Toinen tavoite on pyrkiä hahmottamaan Suomelle keskeisten muutostekijöiden merkitys nykyisessä tilanteessa. Toisin sanoen, kurssilla pohditaan niin Neuvostoliiton / Venäjän, kuin Ruotsin tai Naton ja EU:n merkitystä. Kurssiaineiston lisäksi tarkastellaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisia selontekoja.

Korvaa Visurin kirjan (sivuaineopiskelijat).

Opettajat

Kari Laitinen, Vastaava opettaja

Opetus

Luento-opetus 24 tuntia Verkossa
Ti 25.1.2011 klo 17-18, Pinni ls B3116