x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
JOUJOVTS Valinnainen jakso: TV-makasiinikurssi (kevät, ryhmä 2) 10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Journalistiikan maisteriopinnot
Tiedotusoppi
Viestinnän, median ja teatterin yksikkö

Osaamistavoitteet

Kurssin käytyään opiskelija on perehtynyt erityisesti ajankohtaisen ja teemallisen tv-makasiini-ohjelman tekemiseen, osaten varioida sitä myös monimediaisesti. Hän hallitsee makasiini-insertin teon, studiokeskustelun vetämisen, ja osaa myös kuvata, miksata ja ohjata. Hän tuntee digitaalisen videokuvauksen ja editoinnin työprosessit sekä osaa käyttää kuva- ja äänikerronnan oppeja audiovisuaalisessa ilmaisussa. Hän hallitse myös audiovisuaalisen verkkojulkaisemisen.

Yleiskuvaus

Kurssilla perehdytään television ajankohtaisen makasiinilähetyksen tekemiseen. Kurssin käytyään opiskelija hallitsee lyhyiden tv-juttujen ideoinnin ja journalistisen toteutuksen sekä studiokeskustelun vetämisen. Hän oppii myös kuvaamista kentällä ja studiossa sekä ohjelman ja lähetyksen ohjausta ja miksausta. Hän tuntee digitaalisen videokuvauksen ja editoinnin työprosessit sekä osaa käyttää kuva- ja äänikerronnan oppeja audiovisuaalisessa ilmaisussa. Opiskelija tutustuu myös Yleisradion makasiiniohjelmien tuotantoon.

HUOM! Kurssi on erittäin työläs. Kokoontumisten lisäksi tuotantoryhmät suunnittelevat makasiineja, kuvaavat ja editoivat inserttejä jne.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

NettiOpsussa 10.1. mennessä.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Seppo Kangaspunta, Vastaava opettaja

Opetus

12.1.2016 – 10.5.2016
Pienryhmäopetus
Ti 12.1.2016 - 10.5.2016 viikoittain klo 12-16, PÄÄT D126, Makasiineja edeltävinä maanantaina studiotreenit klo 14-17 tv-studiossa. Lisäksi tuotantoryhmissä makasiinien suunnittelua, inserttien kuvauksia ja editointia.

Lisätiedot

Vierailut toimituksissa: jokin Ylen makasiinin toimitus + studiolähetys.