x !
Arkistoitu opetusohjelma 2012–2013
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PSYP5 Terveyden ja mielenterveyden psykologia I (AYO, monimuoto-opinnot, paikkakunnasta riippumaton) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Psykologian tutkinto-ohjelma
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee keskeiset mielenterveyshäiriöiden käsitteet ja ymmärtää niiden teoreettiset lähtökohdat. Opiskelija pystyy määrittelemään mielenterveyshäiriöiden esiintyvyyttä, riskejä ja sisältöjä aikuisilla ja lapsilla. Opiskelija tuntee mielenterveyshäiriöiden hoitoa ja ehkäisyä koskevaa tutkimusta ja sovelluksia terveydenhuollossa.

Yleiskuvaus

Opintojaksolla tarkastellaan mielenterveyden häiriöiden esiintymistä, ja tutustutaan aikuisen psykiatriseen oirediagnostiikkaan ja kehitykselliseen psykopatologiaan. Edelleen analysoidaan mielenterveyshäiriöiden ennaltaehkäisyä ja hoidollisia interventioita ja perehdytään psykologin asiantuntijuuteen terveydenhuollossa.

Opintojen tarkempi opetusohjelma (aikataulut ym.)

Opintojaksoon kuuluu sekä luentosarja että suoritettava kirjallisuus. Luennoille voi osallistua Tampereella tai niitä voi seurata reaaliaikaisena nettilähetyksenä tai myöhemmin tallenteina verkosta. Luennot ja kirjallisuuden voi suorittaa joko tenttimällä tai joustavasti esseesuorituksina paikkakunnasta riippumatta.

Maksu

50 euroa
Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua hyväksymiskirjeessä ilmoitettuun perumispäivään mennessä. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, peritään koko opintomaksu. Lasku lähetetään opintojen alettua. Opintomaksu laskutetaan yhdessä erässä.

Opettajat

Elina Vierikko, Vastaava opettaja

Opetus

Luento-opetus 20 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

1. Smith, Nolen-Hoeksema, Fredrickson, Loftus, Bern & Maren, Atkinson & Hilgard's introduction to psychology. Wadsworth/Thomson Learning 2003 (14. painos tai uudempi), luvut 14-16.

2. Lönnqvist, Heikkinen, Henriksson, Marttunen & Partonen (toim.), Psykiatria. Duodecim 2007 (5. painos tai uudempi), luvut 1, 2, 4, 17, 26-28, 30, 33.

3. Nieminen, Nevalainen & Holma (toim.), Psykologin ammattikäytännöt. Edita 2010.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen:

Haku opintoihin alkaa 14.2.2013 verkossa olevalla hakulomakkeella.
Katso hakuohjeet ja -lomake.

Opiskelijalla pitää olla toimiva sähköpostiosoite käytössään opintojen alusta alkaen. Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Huom! Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät hae opintoihin avoimen yliopiston haussa. He eivät saa erillistä opinto-oikeutta avoimien yliopisto-opintojen suorittamiseen, koska heillä on tutkinnon suorittamisoikeus ja he voivat tehdä opinnot normaalina tutkinto-opintoina. Tampereen yliopiston läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia.

Lisätietoa opintomaksujen laskutus- ja maksuehdoista.

Lisätietoja opinnoista:

Paikallinen tuki Seinäjoella, esim. sähkötenttien neuvonta: Päivi Antinoja, paivi.antinoja(at)uta.fi, 040 190 1824

Opetuksen käytännön järjestelyt: Mari Kivimäki, mari.kivimaki(at)uta.fi, 040 190 1813  

Opinto-ohjaus: Ismo Isopoussu, ismo.isopoussu(at)uta.fi, 050-4627368