x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HALHAA15 Organisaatioiden muutos ja kehittäminen (AYO, lähiopetus, Tampere) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa lähestyä organisaatioita erilaisista teoreettisista näkökulmista. Näiden pohjalta hän osaa eritellä organisaatiorakenteita ja arvioida niiden tarkoituksenmukaisuutta kulloinkin organisaatiossa suoritettaviin tehtäviin ja omaksuttuun strategiaan nähden. Opiskelija ymmärtää organisaatioiden muutos- ja uudistumisdynamiikan perusteet. Hän hallitsee ajattelumalleja, joilla on mahdollista kehittää ja parantaa organisaatioiden toimivuutta.

Sisältö:
Opintojakson aihealueet ovat: Organisoimisen teoria, organisaatiorakenteet ja organisaatiosuunnittelu; Organisaatiot monimutkaisina systeemikokonaisuuksina ja niiden muutosdynamiikka; Organisaatioiden kehittämisen perinteet ja mallit; Organisaatiorakenteiden uudistaminen; Organisaatioverkot arvoverkkoina.

Yleiskuvaus

Katso ilmoittautuminen kohdasta Lisätiedot.

Huom! Opetusajat varmistuneet 18.12.13.

Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä vaadittavat edeltävät opinnot huomioiden. Edeltävät opinnot HALHAP01 Johdatus hallintotieteeseen 5 op tai HAP110 Hallintotieteen perusteet 5 op. Huom! Voit ilmoittautua tälle aineopintokurssille myös, mikäli olet parhaillaan suorittamassa edeltävää kurssia (HALHAP01), ilmoita tästä hakulomakkeen Lisätiedot -kohdassa.

HUOM! Suoritustapatiedot uusittu 21.1.14:

- osallistuminen opetukseen 2 op
- kirjallinen tentti 3 op
Sähköinen tentti, jossa suoritetaan kirjallisuus ja opintojaksolla erikseen ilmoitettavat aineistot.


Huom! Opintojakso on ollut aikaisemmassa (2011-2012) opetussuunnitelmassa nimellä HAA710 Organisaatioanalyysi ja organisaation kehittäminen.

Maksu

50 euroa
Opintomaksu laskutetaan yhdessä erässä. Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään ti 13.2.2014. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen opetuksen alkamista, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa. Jos opinnot perutaan opintojen alkaminen jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu. Lasku lähetetään opintojen alettua.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Avoimen yliopiston opiskelija: katso ilmoittautuminen alhaalta kohdasta "Lisätiedot".
Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat avoimeen yliopisto-opetukseen varattujen kiintiöiden mukaisesti vain tutkinto-opiskelijoiden kurssi-ilmoittautumisen kautta NettiOpsussa, ilmoittautumisen tiedot päivitetään ilmoittautumisosoitteessa mainitulle sivulle. Näille opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia. Opiskelijat valitaan yliopiston etusijajärjestyksen perusteella.

Opettajat

luennot: yliopisto-opettaja Jani Rajaniemi, Opettaja
kirjatentti: yliopistonlehtori Klaus af Ursin, Opettaja

Opetus

24.2.2014 – 5.3.2014
Luento-opetus 20 tuntia
Ma 24.2.2014 - 3.3.2014 viikoittain klo 16-20, Pinni B ls. 1096 (Kanslerinrinne 1)
Ke 26.2.2014 - 5.3.2014 viikoittain klo 16-20, Pinni B 1096
Kirjatentti 4 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Kirjallisuus (painotus 3 op) tentitään sähköisessä tentissä.

KATSO OHJE




Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN opintojaksolle HALHAA15:
Avoimen yliopiston opiskelijoiden ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen 21.11.2013-13.2.201.
Huom!
Mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä opetuksen alkuun saakka.

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä vaadittavat edeltävät opinnot huomioiden: HALHAP01 Johdatus hallintotieteeseen 5 op tai HAP110 Hallintotieteen perusteet 5 op. Muista toimittaa opintosuoritusote vaadittavista edeltävistä opinnoista, ellet ole suorittanut niitä Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa.
Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Opintojen yhteyshenkilöt avoimessa yliopistossa:
Opetuksen käytännön järjestelyt (esim. opetuspaikat, tentit, laskutus): koulutussihteeri Marjo Lahti, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 040-190 1820

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: opintokoordinaattori Tellervo Helenius, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 050-4627352