x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
STYS2B Sosiaalityön harjoittelu - STYS2B2 Harjoitteluseminaari 5 op
Paikkakuntatiedot
Pori
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Harjoittelu
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalityön tutkinto-ohjelma
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

STYS2B1 Kehittämistyön harjoittelu: Opiskelija osaa tehdä itsenäisesti sosiaalityön kehittämistyötä sekä oppii kirjallisesti ja suullisesti kuvaamaan ja raportoimaan kehittämistyötä.
STYS2B2 Kehittämistyön ohjausseminaari ja henkilökohtainen ohjaus: Opiskelija oppii kuvaamaan kehittämistyötä ja omaa toimintaansa kehittäjänä suhteessa sosiaalityön ja organisaation kehittämisen haasteisiin.

Yleiskuvaus

Harjoittelu/kehittämistyön harjoittelu

Sosiaalityön harjoittelun voi Porissa suorittaa osallistumalla a) sosiaalityön harjoitteluun tai b) kehittämistyön harjoitteluun (ks. alla).

STYS2B1 Kehittämistyön harjoittelu 13 op: Projektityö / Käytännön kehittämistyö, joka toteutetaan alan organisaatiossa. Käytännön kehittämistyö vastaa noin kahden kuukauden työpanosta. Työn kirjallinen raportointi. Kehittämistyö voi käsitellä esimerkiksi palvelujen saamista ja laatua, palvelurakennetta tai työtapoja.

STYS2B2 Kehittämistyön ohjausseminaari ja henkilökohtainen ohjaus 2 op: Osallistuminen ohjausseminaariin (12 t) ja ohjaus (4 t). Seminaarissa käsitellään opiskelijoiden kehittämistöitä sekä kehittämistyön valinnan kysymyksiä ja sen raportointiin liittyviä haasteita ja kriteerejä.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen nettiopsun kautta 2.9.2015-19.10.2015

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Timo Harrikari, Vastaava opettaja
Timo.Harrikari[ät]uta.fi

Opetus

28.10.2015 – 10.5.2016
Seminaari 12 tuntia
Aloitustapaaminen
Ke 28.10.2015 klo 14-16, luokka 386
Ohjausseminaari
Ti 19.1.2016 klo 12-16, luokka 386
Loppuseminaari
Ti 10.5.2016 klo 10-16, luokka 386
Yksilöopetus 4 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Arviointiperusteet

Arvioinnissa otetaan huomioon kehittämistyön raportissa esitetyt tulokset, työn jäsentäminen ja erittely sosiaalityön kehittämisen osana sekä oman toiminnan ja oppimisen tarkastelu. Yliopiston opettaja arvioi kehittämistyön kokonaisuuden, painottaen kriittisen erittelyn, arvioinnin ja kirjallisen kommunikoinnin taitojen osaamista. Arvioinnissa otetaan huomioon myös kehittämistyön käytännön ohjaajan arvio opiskelijan kehittämistyön käytännön jaksosta.

Lisätiedot

Kehittämistyön harjoittelun tekevät ottavat aktiivisesti osaa seminaariin, jonka laajuus on 12 t.  Ensimmäisessä kokoontumisessa sovitaan kehittämistyön aihe, toisessa käynnistetään raportin kirjoittaminen, ja loppuseminaarissa esitetään suullisesti valmis raportti.

Osallistuminen tapaamisiin on pakollista. Lisäksi seminaariin kuuluu 4 tuntia yksilöohjausta.  

Kurssille otetaan enintään 12 opiskelijaa. Etusijalla ovat opiskelijat, jotka ovat suorittaneet aineopintojen käytännön opetus jakson sosiaalityössä.

Edeltävien opintojen lisätiedot: STPS2A Johdanto kehittämistyöhön 5 op aiemmin tai samanaikaisesti