x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
POLPOP04 Poliittiset aatteet ja ideologiat (AYO, lähiopetus tai kirjatentti, Tampere) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma
Valtio-oppi
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee poliittisten ideologioiden historian pääpiirteet, on tutustunut oman aikansa ideologioihin sekä on perehtynyt ideologioiden luonteeseen ja niiden rooliin yhteiskuntien kehityksessä. Opiskelija myös osaa tunnistaa todellisuudessa vaikuttavia poliittisia ideologioita, niiden historiallis-yhteiskunnallisia lähtökohtia sekä arvioida ideologioiden mahdollisia käytännön seurauksia ja vaikutuksia paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Yleiskuvaus

Katso ilmoittautuminen kohdasta Lisätiedot.

Suositellaan, että ennen tätä kurssia olisivat suoritettuna kurssit: POLPOP01 Kansainvälisen politiikan johdantokurssi; POLPOP02 Valtio-opin johdantokurssi

Suoritusvaihtoehto 1: suoritetaan kirjallisuustenttinä, HUOM! Mahdollista suorittaa pe 16.5.2014 saakka. Katso kirjallisuus kohdasta Oppimateriaalit.  Huom! Itsenäisesti suoritettavaan kirjatenttiin annetaan opinto-oikeusaikaa pe 16.5.14 saakka, jona aikana tentti (ja mahdolliset uusintatentit) on suoritettava.
Tai

Suoritusvaihtoehto 2 (lähiopetus): osallistuminen aktiivisesti kevätlukukaudella 2014 järjestettävään opetukseen ja esseen laatiminen. Luennoilla (24 t) perehdytään poliittisten ideologioiden luonteeseen ja keskeisten poliittisten ideologioiden historiaan ja asemaan yhteiskuntien ja poliittisten järjestelmien kehityksessä. Korvaa teokset Heywood, Political Ideologies; Freeden, Ideology: A Very Short Introduction.
Huom! Opetus on yhteisopetusta tutkinto-opetuksen ryhmissä (päiväopetus). Opetusajankohdat ja -paikat

Maksu

50 euroa
Kirjatenttivaihtoehto: Opintomaksu laskutetaan. Opinto-oikeuden perumisehdot ilmoitetaan opiskelijakirjeessä, joka postitetaan opintoihin ilmoittautuneille. Osallistuminen opetukseen: Opintomaksu laskutetaan yhdessä erässä. Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään 9.1.2014. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen opetuksen alkamista, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa. Jos opinnot perutaan opintojen alkaminen jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu. Lasku lähetetään opintojen alettua.

Opettajat

lähiopetus: Mikko Lahtinen, Vastaava opettaja
kirjallisuustentin vastaanottaja: Jarmo Rinne, Vastaava opettaja

Opetus

8.1.2014 – 26.2.2014
Kirjatentti

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla käytettävät oppimateriaalit:

Heywood, Political Ideologies: An Introduction. Palgrave 2012. 5. painos (3 op).
Freeden
, Ideology: A Very Short Introduction. Oxford University Press 2003 (2 op).

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINTOJAKSOLLE POLPOP04
Avoimen yliopiston opiskelijoiden ilmoittautuminen
- kirjatenttisuoritustapaan
alkaa to 21.11.13 klo 10.00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Huom! Hakulomakkeessa kohta "POLPOP04 Poliittiset aatteet ja ideologiat kirjatentti".

- lähiopetukseen ilmoittautuminen alkaa to 21.11.2013 klo 10.00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Huom! Hakulomakkeessa kohta "POLPOP04 Poliittiset aatteet ja ideologiat, lähiopetus".

Katso hakuohjeet ja -lomake.
Opintojakson nimi ilmestyy lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua näihin opintoihin.
***************
Opintojen yhteyshenkilöt avoimessa yliopistossa:
Opetuksen käytännön järjestelyt (esim. opetuspaikat, tentit, laskutus): koulutussihteeri Marjo Lahti, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 040-190 1820

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: opintokoordinaattori Tellervo Helenius, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 050-4627352