x !
Arkistoitu opetusohjelma 2012–2013
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
JOVTS2JB Valinnainen kurssi: Markkinointiviestintää opiskelijoille 3 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelma
Tiedotusoppi
Viestinnän, median ja teatterin yksikkö

Osaamistavoitteet

Kurssin käytyään opiskelijalla on alustavat valmiudet suunnitella kohdennettua viestintää tuleville opiskelijoille sekä testata taitojaan käytännössä.

Yleiskuvaus

Tällä harjoituskurssilla suunnitellaan ja toteutetaan tuleville opiskelijoille suunnattavaa yliopisto-opiskelua koskevaa viestintää. Kurssilla työskennellään 3–4 hengen ryhmissä, joiden tehtävänä on pohtia opiskelijoille suunnatun viestinnän keinoja ja tehdä kurssityönä niitä koskevia ehdotuksia. Osana kurssia voi olla myös osallistuminen suoranaisiin markkinointi-iskuihin tai vastaaminen mahdollisten pyrkijöiden kysymyksiin valituissa oppilaitoksissa tai muilla valituilla alustoilla.

Kurssilla suunniteltavalla viestinnällä on kaksi kohderyhmää: 1) helmikuussa erillisvalintojen kautta yksikön maisteriopintoihin hakeutuvat ja 2) maaliskuussa journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelmaan hakijoiksi ilmoittautuvat. Molemmille kohderyhmille suunnitellaan nopeita viime hetken viestintätoimia, mutta samalla kurssi tähtää yliopiston opiskelijoille suunnatun viestintästrategian kehittämiseen pitkällä aikavälillä.

Mukaan mahtuu 8–12 opiskelijaa, joista noin puolet on kandidaatti- ja puolet maisterivaiheessa. Ryhmään haetaan sekä tiedotusoppia että puheviestintää ja teatterin ja draaman tutkimusta opiskelevia. 

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

NettiOpsun kautta (22.1. mennessä)

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Heikki Hellman (yksikön johtaja, dosentti), Vastaava opettaja
heikki.hellman[ät]uta.fi
+ Vierailevia luennoitsijoita, Vastaava opettaja

Opetus

25.1.2013 – 3.5.2013
Luento-opetus 2 tuntia
Pe 25.1.2013 klo 10-12, ls. D14, Muilta osin kurssi koostuu itsenäisestä työskentelystä ryhmissä. Välikokoontumisia järjestetään erikseen sovittuina ajankohtina.
Itsenäinen työskentely

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Arviointiperusteet

Kurssi suoritetaan työnäytteillä sekä niihin liittyvällä oppimispäiväkirjalla (15 000–20 000 merkkiä), jossa analysoidaan yliopiston nykyisiä tapoja ja keinoja viestittää tuleville ja oleville opiskelijoille opintotarjonnastaan sekä esitetään perusteltuja parannusehdotuksia. Palautus viikolla 18.

Lisätiedot

Kurssi sopii myös tiedotusopin, puheviestinnän sekä teatterin ja draaman opintojen (myös aineopintojen)suoritukseksi, mutta siitä on ensin neuvoteltava ja sovittava korvattavan kurssin vastuuopettajan kanssa.