x !
Arkistoitu opetusohjelma 2009–2010
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
NAISS4.1 Tutkimusongelmasta tulkintoihin naistutkimuksessa 4–8 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Naistutkimus
Sosiaalitutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

M4/S4.1. Menetelmäopinnot: Tutkimusongelmasta tulkintoihin naistutkimuksessa
(8op). IV periodi (VUORI). Osittain verkkokurssi. Kurssin kakkosjakson aikana pidetään Tampereella myös lähiopetusta yhden päivän intensiivisenä työpajana.Alkaa viikolla 11 (15.3.) ja jatkuu viikolle 15 12.5.-16.5.) Ilmoittautuminen 12.2. mennessä osoitteella jaana.vuori@uta.fi.

Kurssilla perehdytään empiirisen tutkimuksen prosessiin ja laadullisten aineistojen erilaisiin analyysiperinteisiin feministisen tutkimuksen näkökulmasta.

 

Kurssi on kaksiosainen. Ensimmäinen, orientoiva osa (4 op) on mahdollista suorittaa myös erillisenä kokonaisuutena. Toinen, syventävä osa (4 op) pohjustaa oman pro gradu -tutkielman metodisia ratkaisuja. Toiselle jaksolle otetaan noin 10 osallistujaa ja sen suorittaminen edellyttää valmiutta pohtia omaa tutkimusasetelmaa, osallistua aktiivisesti keskusteluun muiden kurssilaisten tutkimussuunnitelmista sekä perehtyä itsenäisesti syventävään lukemistoon.

 

Suoritustapa:
Kurssi toteutetaan suljetussa Moodle-oppimisympäristössä (https://learning.uta.fi) sekä yhden päivän työpajana. Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää kurssimateriaaleihin ja lukemistoihin perehtymistä, aktiivista osallistumista verkossa käytävään keskusteluun sekä annettujen oppimistehtävien suorittamista. Tämä edellyttää työskentelyä joka viikko sekä alkuviikosta (lukemistot ja keskustelut) että loppuviikosta (muut tehtävät ja keskustelujen yhteenveto).

Korvaavuus:
Kurssi korvaa Tampereen yliopiston naistutkimuksen opintovaatimuksista kohdan M4/S4.1. Menetelmäopinnot. Kurssi sopii myös aineopintojen tai syventävien opintojen kurssiksi sivuaineopiskelijoille (edellytyksenä naistutkimuksen perusopinnot tai 25 op tai suunnitteilla/tekeillä oleva pro gradu naistutkimuksellisesta aiheesta). Ilmoittautuminen:
Kurssille otetaan 20 opiskelijaa, jotka valitaan hakemusten perusteella. Hakemukset 12.2.2010 mennessä sähköpostilla jaana.vuori@uta.fi.

 

Vastaa hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin:

  • Oletko maisteriohjelmassa? Jos et, aiemmat naistutkimuksen opinnot (opintokokonaisuudet ja opintopisteet/viikot)?
  • Mikä on mahdollinen pro gradun aiheesi ja tutkimusongelmasi (lyhyesti: max 5 riviä)?
  • Oletko hankkimassa tai jo hankkinut gradua varten empiiristä aineistoa, jota voit hyödyntää kurssilla?
  • Oletko kiinnostunut erityisesti jostakin tietystä metodista/analyysiperinteestä?
  • Miksi haluat kurssille?

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

12.2. mennessä

Opettajat

Jaana Vuori, Opettaja

Opetus

15.3.2010 – 16.5.2010
Seminaari 6 tuntia + 18 tuntia Verkossa